کوچینگ مشارکتی

کوچینگ مشارکتی چیست و چه تفاوتی با مدل های کوچینگ کسب و کار دارد؟

هنگامی که وارد هر زمینه یا حوزه ای می شویم هر روز با معانی و اصطلاحات جدیدی از آن حوزه آشنا می شویم و تمایل داریم این معانی را بیشتر درک کنیم.  در زمینه مربیگری یا کوچینگ عبارتی به نام کوچینگ مشارکتی وجود دارد که در این مقاله تصمیم داریم از زبان دکتر پرستو اسلامی کوچ (Parastoo Eslami) به تعریف و تفاوت آن با مدل های کوچینگ کسب و کار بپردازیم بنابراین تا پایان این نوشتار همراه ما باشید.

کوچینگ چیست؟

پیش از هر توضیحی لازم است برای پی بردن به کوچینگ مشارکتی، ابتدا شما را با مربیگری یا کوچینگ آشنا کنیم. به عبارت ساده مربیگری یا کوچینگ یک گفت و گو یا مجموعه ای گفت و گو بین دو نفر است.

اما تفاوت این گفت و گو تاثیر گذاری آن بر مراجع یا مربی است. گفت و گوی موثر کوچینگ بر يادگيري، رفتار، فهم و پیشرفت شخص تاثیر می گذارد. گفت و گوهای کوچینگ در چارچوب زمانی گوناگون و محیط های صورت می گیرند.

به عنوان مثال می توانید در جلسه حضوری به مدت دو ساعت به گفت و گوی کوچینگ بپردازید یا به صورت تلفنی و به مدت ده دقیقه این گفت و گو ادامه داشته باشد این توضیح بدین معناست که عامل تعیین کننده در کوچینگ، بیشتر تاثیر گفت و گو است تا تاثیر مدت زمان آن.

 

کوچینگ مشارکتی چیست؟

کوچینگ مشارکتی در یک فرآیند پرس و جو و یادگیری برای کمک به شرکت کنندگان اقدام می کند. در کوچینگ مشارکتی هدف این است که برای رسیدن به نتیجه مطلوب به شرکت کنندگان کمک کنیم. از نظر دکتر پرستو اسلامی کوچ (Parastoo Elami) این رابطه مانند نصیحت پدر و فرزندی نیست بلکه رابطه ای از نوع شراکت برابر است.

کوچ مشارکتی به توانایی شرکت کنندگان در دوره در حرکت رو به جلو، تصمیم گیری و حرکت رو به جلو اعتقاد دارد. او از مهارت های سوال پرسیدن، بازخورد ( انعکاس ) و گوش دادن استفاده می کند تا تجربه و گفت و گوی بسیار موثری را برای مرجع رقم بزند.

برای استفاده از این رویکرد غیر دستوری باید براساس اصول خاصی عمل کنید به عنوان مثال به جای القای طرز فکری خاص به مراجع یا توصیه به کار بهتر است به او کمک کنید تا بینش خود را نسبت به آن شرایط ارتقا دهد. کوچینگ مشارکتی مسائل کسی را تعمیر نمی کند، مسائل او را حل نمی کند و یا تصور نمی کند که از دانش یا جایگاه بالاتری نسبت به او برخوردار است.

اگرچه مسائل در طی این روند قابل حل هستند اما هدفمان این است که به مراجع کمک کنیم تا خود بتواند توانایی اش را در انجام این کار ثابت کند. آنچه در اینجا حائز اهمیت است کوچینگ مشارکتی نیست بلکه اصول بنیادین آن است بنابراین باید آن را نوع خاصی از مربیگری یا کوچینگ بدانیم. کلمه مربی یا کوچ در هر وضعیتی می تواند یک معنای متفاوت داشته باشد.

 

تفاوت کوچینگ مشارکتی با کوچینگ فردی

کوچینگ فردی معمولا در جلسات کوچینگ مشخص و همچنین دوره زمانی معین فعالیت می کند. در حین گفت و گو مربی یا کوچ با کارهایی مانند گوش دادن، پرسیدن سوال، مشاهدات و بازخورد و ارائه خلاصه نکات به فرآیند بحث و پرس و جو کمک می کند.

توجه ویژه به متربی و وضعیتش باعث افزایش وضوح یک موضوع یا وضعیت برای او می شود و امکان پیشرفت را برای او میسر می کند. کوچ یا مربی با انجام کارهایی مانند کمک به فرآیند تصمیم گیری متربی یا تشویق وی به ایجاد تغییر و فعالیت به متربی کمک می کند تا بتواند مسیر پیشرفت خود را پیدا کند.

 

تفاوت کوچینگ مشارکتی با مدل های کوچینگ کسب و کار

همانگونه که پیشتر هم ذکر کردیم کوچینگ مشارکتی از طریق پرس و جو و یادگیری به مراجعه کنندگان کمک می کند و مراجع را در خلق ایده ها، تصمیم گیری و حرکت رو به جلو یاری می دهد.

اما کوچینگ کسب و کار روندی است که طی آن مربی یا مشاور متخصص در زمینه کسب و کار مهارت های نرم و سخت، مدیریت ‌و … مدیر یک کسب و کار را در مسیر رسیدن به اهداف تجاری اش به خوبی راهنمایی می کند.

 

تفاوت کوچینگ مشارکتی با دوره کوچینگ فروش

اگر بخواهیم تعریفی بسیار واضح از دوره کوچینگ فروش را به شما ارائه دهیم در یک جمله کوتاه می گوییم راه رسیدن شما به اهدافتان است. دوره کوچینگ فروش در هر سازمان یا  مجموعه ای با استفاده از تخصص خود، نکات و مواردی را به شما گوشزد می کند که حتی خود شما هم متوجه آن نشده اید.

در واقع دوره کوچینگ فروش کسب و کار شما را خارج از گود مورد بررسی قرار می دهد تا نقاط کور کسب و کار شما را پیدا کند و باعث سکوی پرتاب فروش شما شود. به همین علت برای اینکه فروش بیشتری در کسب و کار خود داشته باشید بهتر است دوره کوچینگ فروش را به درستی بشناسید.

کوچینگ فروش به معنای فرآیندی اصولی جهت بهبود عملکرد فروشندگان هر سازمان یا مجموعه است که شامل آموزش مداوم و شخصی از سوی کوچینگ فروش برای کارکنان می باشد.  کوچینگ فروش شامل موارد زیر است.

  • راهنمایی و آموزش فروشندگان در کشف و دستیابی به اهداف فروش
  • اصلاح عادات و رفتارهای غیر مفید در کار
  • تقویت مهارت ها و ایجاد عادت هایی که زمینه دستیابی به موفقیت در کار فروش را میسر می سازند.
  • پرورش و توسعه مهارت های تیم فروش به جای تمرکز بر افزایش آمار و ارقام فروش

بهترین دوره کوچینگ ایران

کوچینگ یک فرآیند حمایتی است که به افراد کمک می کند تا بتوانند به اهداف خود به راحتی دست پیدا کنند. کوچ ها با استفاده از مهارت های خود به مراجع کمک می کنند تا بتوانند درک بهتری از اهداف خود داشته باشند و موانع پیش روی خود را شناسایی و در نهایت راه حل های موثر و کارآمد برای غلبه بر آنها پیدا کنند.

دوره های کوچینگ، یکی از بهترین راه ها برای یادگیری کوچینگ هستند زیرا مهارت ها و اطلاعات لازم را برای تبدیل شدن به یک کوچ را به افراد آموزش می دهند. بهترین دوره کوچینگ ایران، دوره ای است که دارای ویژگی های زیر باشد.

۱- محتوای جامع و کامل

یکی از ویژگی های اصلی بهترین دوره کوچینگ ایران، این است که محتوای آن کامل و جامع باشد و به سایر جنبه های کوچینگ از جمله مهارت ها، فرآیندها، چالش ها و اصول کوچینگ بپردازد.

۲- تدریس توسط اساتید مجرب

بهترین دوره کوچینگ، دوره ای است که آموزش آن توسط اساتید با تجربه و مجرب انجام شد. مربی کوچینگ باید در زمینه کوچینگ تجربه و دانش کافی داشته باشد تا مفاهیم را به صورت موثر به مراجع منتقل کند.

۳- امکان تمرین و کسب تجربه

بهترین دوره کوچینگ ایران، دوره ای است که بتواند امکان تمرین و کسب تجربه را برای مراجع مهیا کند چرا که این تمرینات به مراجع کمک می کنند تا بتوانند مهارت های خود را تقویت کنند و در نهایت برای ورود به بازار کار آماده شوند.

انواع دوره های کوچینگ در ایران

دوره های کوچینگ در ایران انواع گوناگونی دارند که از نسر قیمت، مدت زمان و محتوا متفاوت هستند‌. برخی از انواع دوره های کوچینگ در ایران به عبارت زیر هستند.

  • دوره های مقدماتی: دوره های مقدماتی به دوره هایی می گویند که به مفاهیم کلی کوچینگ می پردازند و برای افراد مبتدی مناسب هستند.
  • دوره های پیشرفته: دوره های پیشرفته همانگونه که از اسمشان هم پیداست به دوره هایی می گویند که به موضوعات تخصصی تر کوچینگ می پردازند و مناسب افرادی هستند که می خواهند به کوچ حرفه ای تبدیل شوند.
  • دوره های اختصاصی: دوره های اختصاصی، دوره هایی هستند که به یک حوزه خاص از کوچینگ مانند کوچینگ سازمانی، کوچینگ فردی یا کوچینگ ورزشی می پردازند.

جمع بندی

فعالیت کوچینگ، ترکیبی از فنون، رفتارها و روش هایی است که در نتایج کار یک شخص اثرگذار هستند. در حین گفت و گو مربیان به خوبی حرفه‌ای مراجع را گوش می دهند، سوال می پرسند و مشاهدات سازنده یا چالش هایی ارائه می دهند و بازخوردهای مفید مطرح می کنند.

دوره های کوچینگ تاثیر گذار به گفت و گوهایی کمک می کنند که بینش، آگاهی و گزینه های در دسترس فرد را در هر شرایطی افزایش می دهند. به عنوان یک مربی یا کوچ، ارتقای مهارت‌های ما چالش ارزشمندی است که ابتدا با خودمان آشنا می شویم و سپس دیگران را بهتر پشتیبانی و درک می کنیم.

در دنیای امروزه که هر روز در حال تغییر است ما با چالش ها و پیچیدگی های فزاینده و اهداف، رویاها و تمایلات گوناگونی روبرو هستیم، کوچ خوب می تواند به بهبود زندگی شغلی و حتی زندگی شخصی ما کمک کند.

در این مقاله از کوچینگ ابتدا شما را با مفهوم کوچینگ مشارکتی و تفاوت آن با مدل های کوچینگ کسب و کار آشنا کردیم سپس دوره کوچینگ فروش و بهترین دوره کوچینگ ایران و در نهایت انواع دوره های کوچینگ در ایران را به شما معرفی کردیم امید است که مطالعه این مطلب برای شما مفید واقع شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.