کوچینگ در سازمانها، وظایف مربی توسعه سازمانی

مهمترین وظایف مربی کوچینگ برای توسعه سازمانی چیست؟

اگر یک کارآفرین یا مدیر یک سازمان هستید، می توانید از راهنمایی های یک مربی کوچینگ توسعه سازمانی برای رشد و افزایش بهره وری کمک بگیرید. کوچ توسعه سازمانی، متخصص باتجربه ای است که استارت آپ ها، کارآفرینان و مدیران سازمان ها را با ارائه مشاوره های مناسب و اطلاع رسانی درخصوص بازخورد ها، قادر می سازند، تصمیمات  بهتری بگیرند. از مهمترین وظایف مربی توسعه سازمانی، علاوه بر تجربه کار در دنیای واقعی، مهارت های مربیگری مانند گوش دادن فعال و توانایی پرسیدن سؤالات قدرتمند را نیز دارد. آنها همچنین در تعیین شاخص های عملکردی که مسئولیت پذیری، نتایج واقعی و موفقیت سازمان را ارزیابی می کنند، مهارت دارند.

 

 

مربی کوچینگ توسعه سازمانی چه وظایفی دارد؟

کوچ توسعه سازمانی باید به مدیر سازمان در تقویت مهارت های مدیریتی، ایجاد استراتژی های تجاری یا بهبود طرز فکر کمک کند. آموزش ها و رهنمودهای کوچ بیشتر بستگی به این دارد که مدیر از مربی چه انتظاراتی دارد.

به گفته دکتر پرستو اسلامی کوچ، معمولا مهمترین هدف از استخدام یک مربی توسعه سازمانی، رشد و توسعه سازمان است و وظایف زیر نیز از آنها انتظار می رود:

 

از مهمترین وظایف مربی توسعه سازمانی ترسیم مسیری برای رشد حرفه ای سازمان است

کوچینگ توسعه سازمانی به مدیر سازمان کمک می کند تا فاصله بین جایگاهی که امروز در آن قرار دارند را با جایگاهی که می خواهند به آن برسند را کشف کنند. با کمک کوچ، کارآفرین یا رهبر سازمان می‌تواند یک طرح قوی و استراتژیک برای رشد و توسعه سازمان ایجاد کند که باعث موفقیت آن می‌شود.

 

 از دیگر وظایف کوچ توسعه سازمانی کمک به مدیر سازمان برای تشخیص ارزش های اصلی و چشم انداز سازمان است

رهبران جدید اغلب با تعریف ارزش ها و ارزیابی آنها نسبت به چشم انداز های سازمان مشکل دارند. یک مربی باتجربه می تواند به مشتری کمک کند تا چشم انداز قوی، حضور اجرایی و اعتماد به نفس لازم را برای هدایت تیم خود به سمت موفقیت ایجاد کند.

 

ایجاد فضای امن برای رشد و توسعه سازمان از دیگر وظایف کوچ توسعه سازمانی است

با حمایت کوچ، مدیر سازمان بدون محدودیت می‌تواند ایده‌های جدید برای رشد سازمان خود کشف کند یا راه‌هایی را برای تبدیل شدن به یک مدیر بهتر امتحان کند. کوچ نه تنها باعث ایجاد اعتماد به نفس در مدیر می شود، بلکه راهنمایی های او می تواند مستقیماً بر نرخ رشد، فرهنگ و چشم انداز سازمان نیز تأثیر بگذارد.

 

 تقویت مسئولیت پذیری را میتوان وظیفه اصلی کوچ دانست

یک مربی توسعه فردی می تواند در مدیران شرکت ها و سازمان سطح بالایی از مسئولیت پذیری را ایجاد کرده و به کارکنان سازمان نیز کمک کند که نسبت به ایده‌های بزرگ بی تفاوت نبوده و برای تسهیل رشد شرکت و توسعه فردی خود به کوچ اعتماد کنند .

 

توسعه مهارت های سخت و نرم از مهمترین وظایف مربی توسعه سازمانی  است

کوچ باتجربه این توانایی را دارد که مهارت های سخت و نرمی را که مدیران سازمان برای دستیابی به پتانسیل کامل خود نیاز دارند، آموزش داده و الگوبرداری کند. در ادامه لیستی از این مهارت ها را مطرح می کنیم تا به شما ایده ای از کا مهارت هایی که هنگام کار با یک مربی توسعه فردی بدست خواهید آورد، داشته باشید.

 

مهارت های نرم

خودآگاهی: رهبران می توانند هنگام کار با یک مربی توسعه سازمانی، باورها و رفتارهای خود را به چالش بکشند. این کار به مدیران اجازه می دهد تا انگیزه ها و محرک های درونی خود را بهتر درک کنند.

اعتماد به نفس: مدیران سازمان ها معتقدند که کوچینگ توسعه سازمانی آنها را آرام تر، پرانرژی تر و با اعتماد به نفس تر می کند. در واقع، وقتی یک مدیر تجاری با یک مربی توسعه سازمانی کار می کند، یاد می گیرد که اهداف تجاری، مراحل اقدام و محرک های احساسی را به وضوح درک کند.

هوش هیجانی: مدیران بزرگ می توانند پیام خود را به وضوح به مخاطبان خاص خود برسانند. آنها دارای سطح بالایی از همدلی هستند و می توانند به سرعت درک کنند که چه چیزی باعث انگیزه دادن به دیگران می شود. هوش هیجانی یک ابزار قدرتمند اجرایی است که تقویت آن در مدیر یک سازمان از مهمترین وظایف مربی توسعه سازمانی است.

خوش بینی: رهبران موثر، خوش بین هستند. آنها پتانسیل یادگیری و توسعه را حتی در سخت ترین شرایط می بینند. خوش بینی می تواند به طور طبیعی به وجود بیاید، اما تقویت آن در مدیر سازمان از مهمترین وظایف مربی توسعه سازمانی است.

مهارت های سخت

برنامه ریزی و بررسی استراتژیک: بهترین مربیان، استراتژیست های تجاری با تجربه هستند. در نتیجه، آنها می توانند به مدیران و تیم هایشان در برنامه ریزی و اجرای استراتژی های درخشان کمک کنند. مربی و مدیر با هم می توانند با استفاده از فرآیند برنامه ریزی استراتژیک گام به گام نقشه راه را برای موفقیت سازمان تهیه کنند.

مهارت های تحلیلی: تحلیل درست داده ها، نیروی محرکه بسیاری از شرکت های موفق است. از دیگر وظایف کوچ توسعه سازمانی این است که مهارت‌های تجزیه و تحلیل داده ها را به مدیر آموزش دهد.

بازاریابی: مربیان توسعه سازمانی به عنوان بخشی از وظایف خود، اغلب وقت خود را صرف تحقیق در مورد برند و پویایی بازار یک سازمان می کنند تا از آن به عنوان اطلاعات ارزشمندی هنگام کوچینگ مدیران استفاده کنند.

این داده ها می تواند یک چارچوب ایمن برای کشف فرصت های بازار و مخاطبان هدف ایجاد کند.

مهارت های سخنرانی و ارائه: همه مدیران اجرایی مهارت ذاتی سخنرانی ندارند درصورتیکه باید توانایی برقراری ارتباط با کارکنان و مشتریان را داشته باشند و بتوانند آنها را با صحبت های اود متقاعد کنند.

برای حل این چالش‌،مربی کوچینگ توسعه سازمانی مهارت های اساسی سخنرانی و صحبت کردن را با مدیر تمرین می کند.

 

آیا سازمان شما به همکاری با کوچ توسعه سازمانی نیاز دارد؟

صرف نظر از تجربه کاری، هیچ مدیری به طور طبیعی تمام مهارت های مورد نیاز برای مدیریت یک سازمان و رسیدن به موفقیت را به طور ذاتی ندارد. همه رهبران برای رشد و توسعه سازمان خود نیاز به حمایت مربی توسعه سازمانی دارند.

اگر به دنبال تعیین چشم اندازی هدفمند و هموار کردن مسیر رشد و توسعه سازمان خود هستید می توانید از راهنمایی های دکتر پرستو اسلامی کوچ بهره مند شوید.

 

 

https://www.betterup.com/blog/business-coaching

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.