مربی توسعه فردی حرفه ای چه ویژگی هایی دارد؟ کوچینگ در روانشناسی

کوچینگ توسعه فردی چه تفاوتی با کوچینگ در روانشناسی دارد؟

زمان هایی در زندگی وجود دارد که احساس می کنید به بن بست رسیدید و به یک راهنما یا مشاور نیاز دارید. در این شرایط اکثر افراد از رفتن نزد یک روانشناس سر باز می زنند اما کمک گرفتن از کوچینگ در روانشناسی می تواند این مشکل را حل کند چون مراجعه به یک مربی برای دریافت راهکارهای رسیدن به موفقیت، از نظر همه اقدامی مثبت و پسندیده است.

بیایید ببینیم کوچینگ در روانشناسی چیست و کار مربی توسعه فردی چه تفاوتی با روانشناس دارد.

 

کوچینگ در روانشناسی چیست؟

اساساً کوچینگ به معنای شرکت در جلساتی است در آن مربی به افرادی که با چالش هایی در زندگی روبرو هستند، مشاوره می دهد. در این جلسات، مربی در نقش یک روانشناس ظاهر می شود، اما تفاوت اساسی کوچینگ در روانشناسی این است که یک کوچ به اندازه روانشناس مدرک تحصیلی روانشناسی ندارد، اما دارای بینش بسیار بالایی است و می تواند از تجربیات و تخصص خود برای کمک به افراد استفاده کند.

کوچینگ در روانشناسی را می توان به عنوان فرآیندی برای افزایش رفاه و موفقیت در زندگی شخصی و حوزه های کاری توصیف کرد.

مربی توسعه فردی از نظریه ها و رویکردهای روانشناختی برای کمک به افراد استفاده می کند اما هدف او درمان بیماری ها و اختلالات روانی نیست.

مشاوره برای توسعه فردی توسط مربی واجد شرایطی انجام می شود که دارای صلاحیت کوچینگ در روانشناسی است و می تواند از آموزش هایی که دیده و تجربیات خود برای کمک به افراد در مسیر رسیدن به موفقیت کمک کند.

 

تفاوت بین کوچ و روانشناس

اگرچه یک مربی توسعه فردی و یک روانشناس هر دو باید درک کاملی از روانشناسی داشته باشند تا بتوانند به دیگران کمک کنند، اما تفاوت های اساسی بین آنها وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:

یک مربی توسعه فردی باید بتواند در شرایطی که مراجعین به کمک نیاز دارند، بتواند به انها مشاوره موثر بدهد این مشاوره می تواند راهکاری برای رساندن فرد به موفقیت یا پشت سر گذاشتن یک چالش باشد.

از سوی دیگر، یک روانشناس باید بتواند در تمام طول زندگی بیمار، صرف نظر از اینکه بیمار مشکلات رفتاری، عاطفی یا روانی دارد، مشاوره ارائه دهد. بنابراین، مهارت های مورد نیاز روانشناس در مقایسه با یک مربی توسعه فردی برای درمان بیماری ها است.

 

 

چه زمانی باید با از کمک کوچینگ در روانشناسی استفاده کرد؟

با این توضیحات احتمالا از خود می پرسید که چه زمانی باید به یک کوچ توسعه فردی مراجعه کنید و چه زمانی باید با یک روانشناس مشورت کنید.

اگر فقط به یک مشاوره مقطعی نیاز دارید و به بیماری هایی نظیر افسردگی دچار نیستید، مراجعه به یک روانشناس ضرورتی ندارد.

اکثر اوقات، می توانید به سادگی مشکلات خود را در جلسات کوچینگ توسعه فردی مطرح کنید تا بتوانید از راهنمایی های مربی برای بررسی راه حل های آنها از بالا نگاه کنید.

مربی ممکن است در مورد اینکه برای بازگشت به مسیر درست چه کاری باید انجام دهید، شما را راهنمایی کند.

راه حل ها بسیاری از مشکلات شما واضح به نظر می رسند و مزیت کوچینگ در روانشناسی است که اگر در طول دوره دشوار زندگی خود فقط به راهنمایی نیاز داشته باشید، مشاوره با یک مربی می تواند بهترین راه حل باشد.

ممکن است در حال حاضر از نظر مالی دچار مشکل باشید، و بودجه کافی برای پرداخت هزینه های روان درمانی را نداشته باشید. اگر مشکلات شما از نظر روحی چندان جدی به نظر نمی رسد، می توانید با هزینه ای بسیار کمتر در یک جلسه کوچینگ توسعه فردی شرکت کند. با راهنمایی مربی در این جلسه می توانید دوباره آماده مقابله با مشکلات خود شوید.

همچنین اگر در نزدیکی شما مطب روانشناسی وجود نداشته باشد و به کمک فوری نیاز داشته باشید، یک کوچ توسعه فردی ممکن است بتواند برای ارائه کمک و مشاوره در مراحل اولیه به حل مشکلاتتان کمک کند.

 

آیا کوچینگ در روانشناسی نیاز به آموزش دارد؟

آموزش به عنوان یک مربی توسعه فردی در مقایسه با آموزش به عنوان یک روانشناس ارزان تر است. داشتن مدرک لیسانس روانشناسی برای واجد شرایط بودن به عنوان کوچ ضروری نیست.

البته آموزش پیشرفته به عنوان مربی توسعه فردی در مقایسه با سطح مبتدی هزینه بیشتری خواهد داشت. از سوی دیگر، یک روانشناس به حداقل 8 سال تحصیلات آکادمیک در رشته روانشناسی بالینی نیاز دارد و باید بتواند در آزمون کسب مجوز برای شروع کار به عنوان “روانشناس” قبول شود.

مربی توسعه فردی باید بداند که چگونه مشتریان مناسب را پیدا کند، که از خدمات یک مشاور باتجربه آگاه باشند و همچنین بتواند از هوش، خلاقیت و تجربه خود برای ارائه راهکارهای مناسب به مراجعه کننده استفاده کند.

درحالیکه یک روانشناس علاوه بر آموزش علائم اختلالات عاطفی، رفتاری و روانی و باید با درمان آنها نیز آشنا باشد.

معمولا افرادی که مشاوره کوچینگ در رواشناسی می دهند، در دانشگاه رشته روانشناسی نخوانده اند.

مدرک لیسانس روانشناسی، روانشناس را برای درمان های بالینی آماده می کند. درصورتیکه کوچینگ در روانشناسی برای ارائه رهکارهای مماسب در جهت حل مشکلاتی که برای زندگی فرد بوجود آمده، می باشد.

اگر قصد دارید به عنوان یک کوچ مشغول به کار شده و خدمات کوچینگ در روانشناسی را ارائه دهید، باید توانایی های خود را صادقانه ارزیابی کنید تا مشخص کنید آیا آنچه را که لازم است دارید یا خیر.

اگر احساس می‌کنید که توانایی‌های شما می‌تواند به افراد دیگر کمک کند که مسیرشان را در زندگی پیدا کرده و به موفقیت برسند، بهتر است کار خود را برای کوچینگ در روانشناسی شروع کنید.

 

 

جمع بندی

کوچینگ در روانشناسی دامنه محدود تری نسبت به روانشناسی بالینی دارد و ممکن است برخی فکر کنند که بهتر است برای حل مشکلات خود با یک روانشناس مشورت کنند. با این حال، یک کوچ توسعه فردی، می تواند مشکلات شما را از زوایه دیگری ببینند، و در حل آنها به شما کمک کنند. مشاوره آنها بسیار ارزشمند است و حتی پس از یک جلسه مشاوره، می توانید تاثیر آن را در زندگی خود مشاهده کنید.

اگر به وضوح دارای مشکلات رفتاری، ذهنی و/یا عاطفی نیستید، می توانید از مشاوره های حرفه ای و تخصصی دکتر پرستو اسلامی کوچ برای حل مشکلات و رسیدن به موفقیت در زندگیتان بهره ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.