علم کوچینگ

علم کوچینگ توسعه فردی چیست؟

اکثر افراد، علم کوچینگ توسعه فردی را با روانشناسی مرتبط می دانند اما واقعیت این است که کوچینگ بیشتر از اینکه یک علم باشد، یک هنر است.

دکتر پرستو اسلامی کوچ معتقد است که کوچینگ ترکیبی از علم و هنر است که همیشه در حال تغییر و به روزرسانی است، اما توضیح علم کوچینگ توسعه فردی به سادگی امکان پذیر نیست. سوالات بسیار اساسی باید پاسخ داده شود تا دقیقاً بدانید هنر مربیگری و علم کوچینگ چیست؟

در این مقاله دکتر اسلامی، با پرداختن به علم کوچینگ تفسیر مختصری از ترکیب علم و هنر برای موفقیت در این حرفه ارائه می دهد. از نظر ایشان مهمترین نکته، نوع تفکری است که مربیان ترویج می دهند و پیامدهای آن برای توسعه فردی مراجعین و مهمتر از همه، پیشرفت آنها در زندگی موثر خواهد بود.

 

علم کوچینگ چیست؟

علم کوچینگ مجموعه ای از روش‌ها، ابزارها و فن‌آوری‌هایی است که برای پیش‌بینی، کنترل و هدایت عملکرد افراد در زندگی مورد استفاده قرار می گیرد تا به اهداف مورد نظر خود برسند.

تجزیه و تحلیل عقاید و افکار، تجزیه و تحلیل اهداف و چشم اندازها، تشخیص توانمندی ها و قابلیت های جسمی و روحی افراد و بسیاری از فاکتورهای دیگر این علم را تکمیل می کنند.

ابزارهای علم کوچینگ توسعه فردی به مربی کمک می کنند تا از روش های مناسب برای راهنمایی و هدایت افراد استفاده کند. فناوری هایی نیز وجود دارد که امکان ارزیابی عملکرد فرد را نسبت به شاخص های کلیدی امکان پذیر می کند.

“علم کوچینگ توسعه فردی” در واقع به کار گیری ابزارها و روش ها برای بهینه کردن عملکرد افراد و فراهم کردن زمینه ای برای پیشرفت آنها در زندگی است.

کوچ توسعه فردی، به هیچ وجه خلاقیت افراد را نادیده نمی گیرد و فقط به یک چهارچوب غیرقابل تغییر متکی نیست، این علم کاملا براین اساس پیاده سازی شده که هر فرد و هر مربی، انسان های خلاقی هستند که می توانند بی نهایت ایده برای حل مشکلات و قدم برداشتن در مسیر موفقیت ارائه دهند.

تنها تفاوت مربی و فردی که نیاز به مشاوره دارد می تواند در دانش و تجربه ای باشد که کوچ طی سال ها تجربه بدست آورده است. البته نمی توان نقش دانش و استعداد ذاتی مربیان را نیز نادیده گرفت. در حقیقت، هر فردی که دارای خلاقیت و علم مربیگری باشد نمی تواند در حرفه کوچینگ توسعه فردی موفق عمل کند بلکه برای موفقیت در این حرفه نیاز به استعداد ذاتی برای مشاوره دادن و راهنمایی افراد است که در حقیقت به همان هنر کوچینگ برمی گردد.

 

هنر کوچینگ چیست؟

هنر کوچینگ توسعه فردی  فراتر ازارزیابی، پیش بینی یا کنترل عملکرد افراد است. پیچیدگی مشاوره و راهنمایی کوچینگ در این است که نیاز به خلاقیت دارد.

هنر مربیگری یک استعداد ذاتی است که به ایجاد درک عمیق و صمیمانه بین فرد و مشاور کمک می کند.

هنر مربیگری هر چیز ناملموسی را که علم کوچینگ برای توضیح آن کافی نیست، شامل می شود.

اهمیت هنر کوچینگ با توجه به فاکتورهای زیر مشخص می شود:

برقراری روابط صمیمانه

ارائه بازخورد در لحظات کلیدی

راهنمایی فرد برای حل مشکلات پیچیده

ارائه آموزش های لازم در موقعیت های مناسب

ایجاد انگیزه و روحیه بخشیدن به فرد

تقویت حس اعتماد به نفس فرد

به طور خلاصه، هنر مربیگری بیشتر در مورد ایجاد یک رابطه پایدار و قابل اعتماد دو طرفه است که کمتر به ارزیابی و تجزیه و تحلیل داده ها مرتبط می شود.

دکتر اسلامی معتقد است این هنر می تواند علم را با هدف ایجاد زمینه ای برای ارائه راهکارهای واضح با هدف حل مشکلات افراد بهبود بخشد. استفاده از تجزیه و تحلیل داده ها به روشی درست با هدف رسیدن به موفقیت و پیشرفت می تواند نتیجه بسیار ایده آلی به همراه داشته باشد.

 

مزای ترکیب علم و هنر در کوچینگ توسعه فردی

استفاده از هنر و علم در کوچینگ توسعه فردی باید در تعادل باشد، همانقدر که تاکید بر اعداد و آمارها و ارزیابی عملکرد فرد بر اساس شاخص های کلیدی در جلسات مشاوره وجود دارد، به همان اندازه باید تمرکز به سمت برقراری رابطه صمیمانه و گفتگو محور پیش رود به طوریکه فرد احساس نکند در یک کلاس درس حضور پیدا کرده یا در حال گذراندن یک دوره تحلیل اقتصادی است.

هنر کوچینگ براساس راهنمایی و الهام گرفتن توسعه یافته است، و به گفته دکتر اسلامی، مربیان باید به دنبال توسعه این هنر در جلسات مشاوره خود باشند تا در این حرفه به موفقیت برسند.

هدف از کوچینگ توسعه فردی، ایجاد زمینه ای برای پیشرفت فرد است، پس مربیان باید از تمام علم و هنر خود کمک بگیرند تا بهترین راهکارها را به فرد ارائه داده و یک برنامه قابل اجرا در اختیار او قرار دهند که بتواند با دنبال کردن آن برنامه به اهداف خود برسد.

 

هدف دوره های کوچینگ توسعه فردی با دکتر پرستو اسلامی کوچ

کوچ توسعه فردی می تواند براساس نیازهای فرد، اهداف متفاوتی را برای او در نظر بگیرد. با اینحال، مهمترین اهداف کوچینگ توسعه فردی شامل موارد زیر می شود:

تقویت اعتماد به نفس افراد. دوره های مربیگری و مشاوره تمرکز اصلی را برای تقویت شخصیت افراد قرار می دهند تا آنها بتوانند با اعتماد به نفس بیشتری، مشکلات زندگی خود را مدیریت کنند.

تغییر طرز فکر افراد. یکی از اهداف مهم علم کوچینگ، تغییر دیدگاه افراد است. دکتر اسلامی کوچ توضیح می دهد که مربیان به رشد فکری افراد معتقدند و هدف آنها از جلسات مشاوره این است که فرد بتواند طرز تفکر خود را توسعه و پرورش دهند.

بهبود خودآگاهی. تحقیقات نشان داده که تنها 10 تا 15 درصد از افراد دارای خودآگاهی نسبت به توانمندی ها و قابلیت هایشان هستند، بنابراین، یکی دیگر از اهداف علم کوچینگ، راهنمایی افراد برای شناخت توانمندی هایی است که می توانند از آنها برای پیشرفت و موفقیت در زندگیشان کمک بگیرند.

بهبود روابط و مهارت های ارتباطی. به گفته دکتر پرستو اسلامی کوچ، بهبود روابط افراد می تواند منجر به بهبود کارایی و عملکرد بهتر آنها در زندگی شود. به همین علت مهارت های ارتباطی مؤثر باید در جلسات مشاوره به افراد آموزش داده شود.

اگر به دنبال راهکارها و برنامه های عملی برای رسیدن به موفقیت در زندگی خود هستید می توانید از خدمات کوچینگ توسعه فردی دکتر اسلامی بهره مند شوید.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.