طراحی مدل کوچینگ سازمانی

طراحی مدل کوچینگ توسعه سازمانی

طراحی مدل کوچینگ سازمانی که توسط کوچ حرفه ای ارائه شده، بهترین راه برای هدایت کسب و کار شما به سمت پیشرفت است. این مدل یک برنامه عملی است که اگر آن را اجرا کرده و به آن پایبند باشید، قطعا به جایی که می خواهید می رسید.

 

هدف از طراحی مدل کوچینگ سازمانی چیست؟

کوچ های حرفه ای از مدل های کوچینگ دقیق و برنانه ریزی شده پیروی می کنند که طبق استراتژی کلی در جلسات روزانه با مدیر سازمان پیگیری می شود.

برخی از کوچ های باتجربه، از طراحی مدل کوچینگ سازمانی استفاده می‌کنند که چندین دهه به سازمان های مختلف کمک کرده تا از نقطه A یعنی جایی که هستند به نقطه B یعنی جایی که می خواهند باشند، برسند.

به عنوان یک کوچ توسعه سازمان، ارائه یک مدل کوچینگ مشخص نشان می دهد که چگونه خدمات کوچینگ به سازمان کمک می کند تا به اهداف خود برسد.

 

انواع مدل های کوچینگ سازمانی

طراحی انواع مدل‌های کوچینگ سازمانی به نوع خدمات کوچینگ و همچنین میزان اطلاع و آگاهی کوچ درخصوص اصول و ایدئولوژی‌های مختلف کوچینگ بستگی دارد.

کاملا مشخص است که طراحی یک مدل کوچینگ سازمانی ممکن است برای یک سازمان حرفه ای کاملا مناسب باشد اما برای دیگری کارساز نباشد.

از نظر دکتر پرستو اسلامی کوچ محبوب‌ترین و مؤثرترین طراحی مدل کوچینگ سازمانی شامل انواع زیر می شود:

 

طراحی مدل رشد GROW برای کوچینگ سازمانی

مدل رشد GROW یکی از محبوب ترین رویکردهای مربیگری حل مسئله و رسیدن به هدف است که توسط مربیان استفاده می شود.

مدل رشد  یک تکنیک کوچینگ توسعه سازمانی است که در ابتدا توسط سر جان ویتمور، آلن فاین و گراهام الکساندر در دهه 1980 معرفی شد و هدف آن هدایت کل ساختار و جلسات کوچینگ به عنوان ابزاری برای کمک به سازمان ها برای حرکت به سمت پیشرفت است که ارزیابی نتایج آن به صورت روزانه انجام می شود.

 

طراحی مدل هوشمند SMART در کوچینگ سازمانی

تعیین هدف ممکن است ساده به نظر برسد: چیزی را که می خواهید به آن برسید مشخص کنید و سپس برای رسیدن به آن تلاش کنید، درست است؟

اما کلید دستیابی به اهدافتان – بزرگ یا کوچک داشتن مهارت هایی لازم که رویکرد SMART  در اختیار شما قرار می دهد.

طراحی مدل کوچینگ سازمانی SMART نشان می دهد که چگونه می توان اهداف دست یافتنی ایجاد کرد و به نتایج بهتری رسید.

 

 

طراحی مدل کوچینگ سازمانی STEPPA

STEPPA یکی از مؤثرترین ابزارهای کوچینگ توسعه سازمانی است که می تواند برای مدیریت تیمی در سازمان ها بسیار مفید باشد.

این مدل توسط آنگوس مک‌لئود به‌عنوان رویکردی ایجاد شد که توسط احساسات ناشی از مشکلات، موقعیت‌ها و محیط‌های خاص هدایت می‌شود و سپس آن احساسات را تغییر می‌دهد تا راه را برای رسیدن به اهداف، نتایج و مسیرهای جدید به سوی موفقیت باز کند.

به بیان ساده، این مدل مربیگری، احساسات افراد را به عنوان نیروی محرکه اعمال، رفتار و انگیزه آنها می بیند.

احساسات می توانند سوخت عالی برای اقدام کردن و رسیدن به موفقیت باشند. با این حال، اگر احساسات طی جلسات کوچینگ توسعه سازمانی به درستی هدایت نشود، فقط می توانند باعث انسداد و مشکلات روحی بیشتر شما شوند.

 

مدل  OSKAR

طراحی این مدل کوچینگ سازمانی، متمرکز بر راه حل است که توسط Paul Z Jackson و Mark McKregor در سال 2002 توسعه یافت و به سرعت به یکی از ابزارهای اصلی در بسیاری از رویکردهای مربیگری سازنانی در سراسر جهان تبدیل شد.

OSKAR  مدیران و کارمندان را تشویق می کند تا به جای تمدکز بر مشکل روی راه حل تمرکز کرده و بر موانع غلبه کنند .

این ابزار می تواند به طرق مختلف مورد استفاده قرار گیرد، اما معمولاً در جلسه کوچینگ توسعه سازمانی برای عبور از یک چالش یا غلبه بر موانع کوتاه مدت و بلند مدت استفاده می شود.

وقتی به جای گیر دادن به مشکل، روی موفقیت و عبور از آن تمرکز می کنید، پیشرفت و حرکت رو به جلو آسانتر می شود.

 

مدل مدیریت کنش محور

طراحی مدل کوچینگ سازمانی بر مبنای مدیریت کنش محور می تواند درآمد سازمان را افزایش دهد، عملکرد را بهبود ببخشید و کار گروهی بین اعضای تیم و شما را اسان تر کند.

تفاوتی ندارد مدیر یک تیم هستید یا عضوی از یک گروه در یک سازمان بزرگ، مدل کوچینگ سازمانی بر مبنای مدیریت کنش محور به اندازه کافی ساده و موثر است که برای هر نوع موقعیتی استفاده شود.

این مدل شامل 3 مرحله اصلی است :

1. یادگیری مهارت های مدیریتی

مهم است که آموزش مدیریت بهینه را با یک مربی اجرایی شروع کنید که بر توسعه ارزش های اصلی مدیریت شما تمرکز دارد.

سنگ بنای هر جلسه کوچینگ توسعه سازمانی باید بر توسعه و حفظ این مهارت های اصلی بنا شود.

2. آشنایی با سه مسئولیت اصلی

یک مدیر باید زمان خود را به طور مساوی بین این سه مسئولیت تقسیم کند، اگرچه گاهی اوقات، بسته به شرایط خاصی در طول سال، ممکن است یک مسئولیت نسبت به سایرین به توجه بیشتری نیاز داشته باشد.

دستیابی به هدف

نقش شما به عنوان مدیر شما را ملزم می کند که با شناسایی هدف، ایجاد استراتژی برای دستیابی به آن، تخصیص ابزار و منابع و غیره، تیم خود را به هدف سازمان نزدیک کنید.

تشکیل تیم/نگهداری

تیم شما باید به عنوان یک نهاد متحد کار کند. شما تیم خود را با تنظیم استانداردهای مناسب، نظارت بر تعارضات، تشویق به ایجاد روابط خوب، انتقاد سازنده و غیره تشکیل می دهید.

توسعه فردی

یک تیم زمانی موفق است که هر عضو مشارکت مثبت داشته باشد. وظیفه یک مدیر این است که نیازهای شخصی هر یک از اعضای تیم را برطرف کند تا انگیزه و جهت گیری آنها با کل تیم هماهنگ باشد در طراحی مدل کوچینگ سازمانی بر مبنای مدیریت کنش محور این مهم است که زمان و منابع را به افراد تیم اختصاص دهید.

3. تصمیم گیری برای تغییر

طراحی مدل کوچینگ سازمانی بر مبنای مدیریت کنش محور به گونه ای ایجاد شده که به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد تا در هر موقعیت مدیریتی قابل اجرا باشد. بنابراین، شما باید بتوانید در موقعیت های مختلف، راهکار هایی را بیابید که با ارزش ها، اهداف سازمان و وظایف مدیریتی شما همسو باشد.

 

طراحی مدل کوچینگ سازمانی خود را به دکتر پرستو اسلامی کوچ بسپارید

طراحی مدل کوچینگ سازمانی به عنوان زیربنای جلسات مشاوره عمل می کند. اگر به دنبال یک مربی حرفه ای برای طراحی یک مدل پایدار، آینده نگر و توسعه بخش هستید، با دکتر اسلامی کوچ تماس بگیرید.

 

https://www.cocaptain.co/blog/business-coaching-models

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.