بهبود عملکرد کارکنان

ارزیابی عملکرد تا بهبود عملکرد کارکنان توسط بهترین مدرس کوچینگ

عملکرد کارکنان یک اصطلاح عمومی برای آن گروه از فعالیت های سازمانی است که با مسئولیت رفتاری و شغلی و مدیریت امور کارکنان سر و کار دارد. ارزیابی عملکرد توسط بهترین مدرس کوچینگ راهی برای ایجاد تفاهم و برقراری ارتباط بین سرپرستان و کارکنان است که به تعهد بیشتر نسبت به کیفیت خدمات و پیدایش فضای مطلوب تر کاری منجر می شود و در نتیجه با بهبود عملکرد کارکنان مرتبط است.

در این مقاله از کوچینگ تصمیم داریم تا موضوع ارزیابی عملکرد تا بهبود عملکرد کارکنان توسط بهترین مدرس کوچینگ را مورد بررسی قرار دهیم بنابراین تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

مفهوم عملکرد

عملکرد مجموعه ای از اطلاعات و اقدامات است که به منظور افزایش سطح استفاده بهینه از منابع و امکانات برای دستیابی به اهداف به شیوه ای اقتصادی توام با اثربخشی و کارایی صورت می گیرد. کوچینگ که ریشه آن به بیشتر از دهه ۱۹۶۰ باز می گردد برای بهبود عملکرد کارکنان در محل کار ایجاد شده است.

مدرس کوچینگ عملکرد کارکنان

در سال های اخیر استفاده از کوچینگ در حوزه های گوناگون برای تغییر در عملکرد بهینه، سلامتی و رفتار به کار رفته است. بهبود عملکرد کارکنان در یک سازمان باعث برقراری توازن مطلوب و کاملی بین توسعه فردی و اهداف حرفه ای مدیران اجرایی و کارکنان می شود.

کوچینگ عملکرد کارکنان، علاوه بر افزایش عملکرد کارکنان رسیدگی به مسائلی مانند پشتیبانی از فرسودگی شغلی و استرس کارکنان و غیبت بی اندازه بعضی از کارکنان را بر عهده دارد. پشتیبانی مدرس کوچینگ از کارکنان به علت حفظ بهره وری بعد از تغییرات سازمانی ناشی از تعدیل و ادغام کارکنان است.

کوچینگ عملکرد کارکنان از هر لحاظ ( شغلی، سازمانی و شخصی) به منظور مدیریت مثبت تغییرات کمک کننده است. کوچینگ عملکرد فرایندی است که در آن یک شخص به عنوان مدرس برنامه عملکرد و توسعه شخص دیگری را تسهیل می کند تا شخص شاهد تغییرات مثبت در زندگی شغلی یا شخصی باشد.

تاثیر بهترین مدرس کوچینگ برای بهبود عملکرد کارکنان

کوچینگ دوره ای برای توانمندسازی افراد است تا آنها احساس مفید بودن و آرامش داشته باشند و با رسیدن به اهداف مورد نظر خود احساس رضایتمندی داشته باشند. کوچینگ ضمن توجه به چالش ها و مشکلات پیش روی مدیر و کارکنان، بر اهداف آنها نیز تمرکز می کند و با ایجاد حمایت های لازم و پشتیبانی به آنها کمک می کند تا به نتایج بهتر و سریعتری برسند.

کوچینگ در حال حاضر یکی از کارآمدترین شیوه ها برای توسعه افراد و رویکردی قوی در مدیریت عملکرد به شمار می آید. بر خلاف آموزش که به طور معمول دارای محدودیت زمانی و یک گروه از افراد است کوچینگ یک روش فرد به فرد د متمرکز است که در هر روز و هر ساعتی قابل اجرا است.

همچنین کوچینگ بر خلاف برخی از شکل های آموزشی، یک روش فوری نیست که زود فراموش شود بلکه تاثیری بلند مدت و ماندگار روی عملکرد کارکنان دارد. با توجه به پیچیدگی های دنیای اخیر، توانمندسازی کارکنان در مشکلات پیش رو، حل مسائل و تجزیه و تحلیل آنها، آمادگی برای مواجهه با تغییرات زندگی بسیار حائز اهمیت است.

از این رو کوچینگ به یک ابزار مفید و اجتناب ناپذیر برای هماهنگی و مواجهه با بسیاری از تغییرات تبدیل شده است. به مرور زمان که ارتباطات در جهان پیچیده تر می شود نقش تکنیک هایی مانند کوچینگ نیز در بروز عملکرد کارکنان موثرتر خواهد بود.

اجرای راهبرد کوچینگ علاوه بر فرهنگ رقابت سالم، فرهنگ یادگیری، ارتباطات شایسته، کسب بهترین تجارب، تعامل و همکاری را ترویج می دهد و ایده های بسیار خوبی را به منظور یادگیری موثر، لذت بخشیدن به یادگیری و عملکرد سریع کارکنان ارائه می دهد.

در بین مفاهیم نوین مطرح شده که یادگیری اثربخش و تحلیل مرتبط هستند مانند رهبری، مانیتورینگ، منتورینگ یا شاگردی، مدیریت، مشاوره، آموزش و توسعه و توانمند‌سازی، راهبری، کنترل و … تنها مفهوم کوچینگ از لحاظ جایگاه، جایگزینی شکوهمند برای توسعه منابع انسانی به ویژه در سطح کارکنان و ابعاد مختلف سازمانی باشد.

کوچینگ یک روش موثر و قدرتمند برای ایجاد انگیزه و تحسین برانگیزترین شیوه موفقیت افراد است که از طریق پرسش و پاسخ ارتباط مفید و موثری بین کوچ و کارکنان ایجاد می شود‌. از این رو برای کمک به ارزیابی عملکرد تا بهبود عملکرد کارکنان مورد استفاده قرار می گیرد.

هدف بهترین مدرس کوچینگ، توسعه مهارت ها و شایستگی های کارکنان است و این کار را با تمرکز بر روی حوزه‌های خاصی از رفتار یا مهارت کارکنان به عنوان بخش مهمی از فرایند کوچینگ انجام می دهد.

دلایل استفاده از کوچینگ برای بهبود عملکرد کارکنان

استفاده از کوچینگ برای عملکرد کارکنان نتایج بسیار خوبی به همراه دارد بنابراین دلیل استفاده از آن بسیار زیاد است که در این بخش از مقاله آنها را ذکر می کنیم.

  • بهبود و ارتقای عملکرد پایدار و مستمر کارکنان
  • تقویت رفتارهای سازنده و مثبت کارکنان
  • دستیابی کارکنان به شایستگی ها و مهارت های لازم
  • گسترش و توسعه پیشرفت و استعداد کارکنان
  • رسیدگی و بررسی بنیانی به مشکلاتی مانند فرسودگی شغلی و استرس شغلی
  • برقراری توازن میان هدف های سازمان و توسعه کارکنان

کوچینگ عملکرد و مزایای آن

کوچینگ عملکرد هنوز هم پدیده ای غیرمعمول در محل کار به شمار می رود و سازمان های زیادی هستند که از آن بی بهره اند. این تکنیک به عنوان راهی برای افزایش بهره وری کارکنان و توسعه مهارت های جدید کارکنان، دستیابی به نهایت پتانسیل کارکنان و افزایش مستمر پتانسیل آنها توصیف می شود که در واقع راهکاری برای یادگیری کارکنان در حین انجام کار است.

کوچینگ عملکرد در حالت ایده آل باید بخشی جدایی ناپذیر از استراتژی مدیریت عملکرد سازمان باشد و علاوه بر عملکرد، کل کسب و کار میتواند تاثیر بسیار زیادی از مشارکت و بهره وری کارکنان بپذیرد.

مزایای کوچینگ عملکرد

اگر با کوچینگ عملکرد در محل کار، کمی بیشتر سروکار داشته باشید به راحتی می توانید از مزایای آن بهره مند شوید.

  • بهبود عملکرد
  • روابط مستحکم
  • نرخ نگهداشت بالاتر
  • سطوح تعامل بالاتر

منابع انسانی دو نقش‌ اصلی در کوچینگ عملکرد دارند که به عبارت زیر هستند.

  • زمانی که یکی از کارکنان مشکل یا ناراحتی داشته باشد بیشتر حواسشان به آنها است.
  • کوچینگ عملکرد کارکنان را در سازمان یا شرکت فعال و روند اجرای آن را تسهیل می کند تا اطمینان پیدا کند که هر کارمندی در بهترین وضعیت خود قرار دارد و آمادگی کافی برای مواجهه با چالش ها و مشکلات پیش رو را دارد.

نکات فهرست شده در این بخش، به یکی از این نقش ها مربوط می‌شوند:

  • فرهنگ کوچینگ را در سازمان ایجاد می کنند.
  • مدیران نقش مهمی در موفقیت کوچینگ عملکرد کارکنان دارند.
  • فرصت های بهبود عملکرد را شناسایی می کنند.
  • در میان گذاشتن برنامه عملیاتی یا طرح اقدام عملی با کارکنان
  • حمایت و پشتیبانی کارکنان توسط مدرس کوچینگ
  • فرهنگ مدرس کوچینگ و یادگیری مستمر هر دو یک هدف را ترویج می دهند.
  • ارائه بازخورد کارکنان بخشی جدایی ناپذیر از فرایند کوچینگ و مسیری دو طرفه بین مدیر و کارکنان است.
  • سفارشی کردن فعالیت های کوچینگ عملکرد
  • ارزیابی عملکرد کارکنان به صورت منظم توسط مدرس کوچینگ
  • پیگیری پیشرفت کارکنان توسط مدیر و مدرس کوچینگ

ارزیابی عملکرد توسط بهترین مدرس کوچینگ

یک رویکرد سنتی در رابطه با ارزیابی عملکرد کارکنان وجود دارد که در آن مدرس کوچینگ و کارکنان حداکثر دو بار در طی دوره کوچینگ با یکدیگر ملاقات می کنند تا عملکرد کارکنان توسط بهترین مدرس کوچینگ ارزیابی شود. ملاقات اول در مورد ارزیابی و بررسی عملکرد کارکنان به عنوان فرایندی مستمر مورد بحث واقع می شود. در ملاقات دوم به دلیل اینکه اگر مدیران فقط یک الی دو بار در طول تشکیل جلسه دهند و با یکدیگر در مورد عملکرد کارکنان سازمان خود بحث کنند احتمالا عملکرد ناکافی کارکنان را تشخیص خواهند داد.

با این وجود هدف مدرس کوچینگ در اینجا، عملکرد کارکنان است که شامل یک فرایند مستمر است. بنابراین فرایند مدیریت عملکرد هم باید یک فرایند مستمر باشد و مکالمات مدرس کوچینگ به صورت مداوم در طول سال بین کارکنان و مدیر وجود داشته باشد.

زمانی که گفتگوی مستمر بین کارکنان و مدیر برقرار باشد در این صورت تشخیص فرصت های بهبود عملکرد کارکنان برای مدیر نیز آسان تر خواهد بود. از طرفی دیگر، مطرح کردن هر گونه چالشی که کارکنان در شغل خود با آن روبرو هستند با مدیر، راحت تر خواهد بود.

جمع بندی

کوچینگ ارزیابی و بهبود عملکرد کارکنان توسط بهترین مدرس کوچینگ فرایندی مستمر و در درون گروه های کاری و تیم ها است که آن را نه تنها به عنوان راه حلی برای بهبود عملکرد ضعیف سازمان نباید تلقی کنید بلکه کوچینگ را به عنوان ابزاری برای توسعه پیوسته عملکرد و بهبود مستمر تک تک کارکنان بدانید.

تجربه و تحقیق نشان داده است که کوچینگ کارکنان به عنوان یک کاتالیزور عمل می کند و به آنها کمک می کند تا تعلقات و ارتباطات خود را عمیق تر کرده و مالکیت و عاملیت جمعی مورد نیاز به منظور عملکرد در دنیای پیچیده امروزه توسعه دهند.

با استفاده از کوچینگ کارکنان، می توان عملکرد آنها را افزایش داد تا جایی که هم مدیران سازمان ها و هم کارکنان آنها از عملکرد خود و سیستم راضی باشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 + 16 =