کوچینگ مدیران

 چگونه کوچینگ فردی به توانمندسازی مدیران کمک می کند؟ 

کوچینگ فردی مدیران یک اصطلاح است که در زمینه‌ های مختلفی مانند کسب و کار و زندگی  حرفه به کار می‌ رود  و رابطه‌ای است که با توافق اولیه بین یک کوچ  و یک مراجعه کننده طراحی و تعریف شده و مطابق علایق، اهداف و مقاصد مراجعه کننده ترسیم می‌ شود.

منظور از کوچینگ فردی چیست ؟

این اصطلاح نوعی فرایند یادگیری است که ممکن است از پرس و جو، بازخورد، درخواست و بحث کردن برای کمک به مراجع کننده جهت رشد کسب و کار یا ارتباطات بهره گیرد و نیز  استراتژی‌ ها و روابط را توسعه بخشد.همچنین اقداماتی جهت رسیدن به این اهداف طرح ریزی نماید.

کوچینگ فردی نظیر آینه انسانی در برابر مراجع عمل کرده و این کار را از طریق به اشتراک گذاشتن چشم اندازهای بیرونی و بدون جانبداری درباره آنچه در مراجعه کننده می‌ بینید انجام می‌ دهد. این نوع کوچ همچنین ممکن است دیدگاه خاصی را آموزش داده  مهارت‌ های خاصی را جهت رسیدن به اهداف به مراجعه کننده هدیه دهد و در نهایت او را تشویق کند تا جهت دست یافتن به اهداف و نقاط مهم جشن بگیرد.

کوچینگ مدیران

کوچینگ مدیران فرایندی آموزشی می‌ باشد که مطابق با آن متخصصی که تجربه و مهارت بالایی نسبت به مدیر دارد  به مشاوره و راهنمایی او می‌ پردازد و هدف بهبود عملکرد افراد در محل کار است و روی مهارت‌ ها، اهداف و ویژگی‌ های شخصی مدیر مانند اعتماد به نفس و تعاملات اجتماعی او تمرکز می کند.

مواردی که فرایند کوچینگ در بهبود آنها به مدیران کمک می‌کند

فرایند کوچینگ در موارد زیر به بهبود پتانسیل رهبران کمک می‌ کند

  • کمک به هدف گذاری هوشمندانه‌ تر
  • ایجاد تصمیم گیری بهتر
  • کمک به دستیابی سریع به اهداف
  • بهبود روابط مدیر با دیگر افراد سازمان
  • یادگیری مباحث توسعه شخصی مدیر و رشد دائمی او

مزایای کوچینگ فردی مدیران

کوچینگ مدیران هم از لحاظ حرفه‌ای و هم از لحاظ شخصی باعث پیشرفت مدیر و سازمان او می‌ شود و تاثیرات مثبت بسیاری بر روی سازمان در موارد زیر می گذارد

۱)انعطاف پذیری و مدیریت بحران

مدیرانی که از یک کوچ راهنمایی می‌ گیرند انعطاف پذیرتر می‌ شوند  و نیز مهارت‌ های مدیریت بحران را به خوبی می‌ آموزند و بر استرس خود غلبه می‌ نمایند. مدیران با کمک فرایند کوچینگ ابزارهای مورد نیاز را به اشتراک گذاشته و این مهارت‌ ها را به همکاران و دیگر افراد سازمان آموزش می‌ دهند.

۲)توسعه مهارت‌ های مدیریت پس از توسعه شخصی

مدیران جهت اینکه بتوانند دیگر افراد سازمان را راهنمایی کنند لازم است که تحت راهنمایی قرار گیرند.  کوچینگ به آنها کمک می‌ کند تا مدیران بهتری باشند.آمار جهانی نشان می‌ دهد رهبرانی که وارد فرایند کوچینگ مدیریت شده‌اند سطح بیشتری از خود آگهی را تجربه کرده‌اند و استعدادهایشان را بهتر نشان داده‌اند و نیز  توانسته‌اند تاثیر مثبتی بر روی دیگر افراد سازمان گذاشته و آنها را در انجام کارها راهنمایی کنند.

کوچینگ مدیریت همچنین با کاهش باورهای محدود کننده و خودآگاهی به مدیران اعتماد به نفس می‌ دهد و یاد می‌ گیرند به انتظارات و اهدافی که برای خود تعیین کرده‌اند وفادار بمانند و جهت رسیدن به آنها گام عملی بردارند.

۳)کمک به حذف انتظارات خطرناک

کوچینگ به مدیران کمک می‌ کند تا انتظارات غیر واقعی یا غیر مفید را که باعث ناامیدی و اتلاف وقت می‌  شود شناسایی و حذف کنند و با حذف این موارد  قادر می‌ شود انرژی خود را جهت تمرکز بر اهداف واقع بینانه و دست یافتنی صرف نماید.

۴)ایجاد تعادل بین کار و زندگی

برقراری تعادل بین کار و زندگی شخصی از دیگر مزایایی است که مدیران با کمک یک کوچ حرفه‌ای از آن بهره‌مند می‌ شوند و یک مرز مشخص میان کار و زندگی شخصی آنها ایجاد می‌ کند و در نتیجه به آنها کمک می‌ کند رویکردی جامع و یکپارچه برای کار و زندگی خود ایجاد کنند به عبارتی بهتر مدیران در دوره کوچینگ یاد می‌ گیرند چگونه جنبه‌ های مختلف زندگی به هم متصل هستند و جهت موفقیت باید با آن به درستی کنار آیند.

۵)بهبود مهارت‌های ارتباطی و مدیریت تعارضات

از دیگر مزایای ورود به فرایند کوچینگ برای مدیران این است که پس از ورود به این فرایند برخی از جنبه‌ های از روابط خود که از آن راضی نیستند را شناسایی و تغییرات مثبتی را در آنها ایجاد می‌ کنند و نیز به آنها کمک می‌ کند در مورد نحوه مدیریت تعارض‌ ها به درستی فکر نمایند.

به طور کلی یک کوچ حرفه‌ای استراتژی‌ هایی را برای مدیریت صحیح تعارضات به مدیر منتقل کرده و به او می‌ آموزد همواره راه حل‌ هایی نوآورانه جهت حل و فصل مشکلات به کار گیرند.

کوچینگ فردی چگونه کار می کند؟

این نوع کوچینگ درباره باز کردن قفل توانایی‌ های بالقوه اشخاص و رساندن آنها به حداکثر بهره‌وری و رسیدن به تغییرات مثبت می‌ باشد. در واقع در این نوع از کوچینگ کوچ و مراجعه کننده یک گفتگو بر اساس اعتماد شروع کرده با این فرض که شخص مراجعه کننده همه پاسخ‌ ها را در دل خود دارد،  کوچ تنها کاری را انجام می‌ دهد که مراجعه کننده قادر باشد به پاسخ‌ های خود دسترسی پیدا کند این کوچینگ در واقع از مدل‌ ها و تکنیک‌ های تغییر معتبری استفاده می‌ نماید تا به فرد کمک کند نیازهای خود را ارزیابی نماید.

کوچینگ فردی همچنین به اشخاص کمک می‌ کند تا اهداف خود را واضح کرده و به آنها دسترسی پیدا کنند. این نوع کوچینگ همچنین ز مراجعان می‌ خواهد تا بیشتر از خود توقع داشته و سطح انتظارات خود را بیشتر کنند و سریعتر به نتایج دلخواه برسند.

اصول کوچینگ فردی

کوچینگ فردی با داشتن اصول زیر به توانمندسازی مدیران و تیم آنها کمک می‌ کند

  • این نوع کوچینگ یک کاتالیز به حساب آمده و به مدیران و سازمان آنها ک می‌ کند تا توانایی‌ های بالقوه خود را بالفعل کنند.
  • تمرکز کوچینگ فوق روی فردی است که کوچ می‌ شود نه به دنبال وظیفه‌ای که باید انجام گیرد بنابراین تاثیر بیشتر روی سازمان و مدیریت و کوچ خواهد گذاشت بیشتری خواهد گذاشت.
  • از دیگر اصول این کوچینگ این است که یک فرایند جهت ایجاد تغییر و تحول می‌ باشد.

جمع‌بندی

در این مقاله ابتدا در ارتباط با کوچینگ فردی و کوچینگ مدیران  توضیحات لازم داده شد سپس مزایای کوچینگ فردی و مواردی از این قبیل پرداختیم. در پایان لازم است بدانید که مهارت‌ های کوچینگ مدیران شامل مثبت اندیشی، مهارت‌ های بازخورد، برقراری ارتباط، تطبیق پذیری،همدلی و گوش دادن فعال است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × three =