بیسیک کوچینگ یک متد بسیار جدید است که با استفاده از راهکارهای آن می توانید در هر کسب و کار یا سازمانی تحول ایجاد کنید. این روش، رویکردی مقرون به صرفه است که هدف آن بهبود عملکرد کارکنان یک سازمان برای افزایش ظرفیت بهره وری و ارائه رویکردی مثبت برای ارتقای آموزش و مدیریت است.
بیسیک کوچینگ برای هر مدیر مدرسه و کالج، مدیر اجرایی، مدیر سازمان یا حتی والدین مفید است. آنها می توانند از نکات، ابزارها و رویکردهایی که روش بیسیک ارائه می دهد، در جهت مفید و مثبت استفاده کنند.
از بین اثرات مثبتی که انواع کوچینگ می تواند روی موفقیت یک فرد یا سازمان بگذارد، سه مزیت اثبات شده برای بیسیک کوچینگ قابل توجه ترند:
BASIC کوچینگ موجب بهبود روابط در سراسر سازمان می شود و به حفظ کارکنان برای مدت طولانی کمک می کند.
این نوع کوچینگ را می توان در مدارس نیز به خوبی اجرا کرد. این رویکرد کوچینگ در کل مدارس به معلمان کمک می کند تا سریعتر و با موفقیت بیشتری با دانش آموزان ارتباط برقرار کنند.
استفاده از روش BASIC کوچینگ و بازخورد آن، به توسعه یک زبان مشترک پیرامون درگیری و چالش های سازمان کمک می کند. کارکنان و مدیران دیگر از مشکلات و چالش های بوجود آمده نمی ترسند زیرا آموزش های کوچینگ به آنها امکان می دهد مشکلات شان را سریعتر حل کنند.
استفاده از کوچینگ بیسیک، فرهنگ مقابله با چالش ها را در کل سازمان توسعه می دهد و به کارکنان کمک میکند تا به عنوان اعضای مثمرثمر یک سازمان از طریق ارتباطات مؤثرتر با مدیران در بهبود وضعیت سازمان مشارکت بیشتری داشته باشند.
راهکارهای کوچینگ به هر سازمانی کمک می کند تا با سرعت پیشرفت کرده و چالش ها را بهتر مدیریت کند.
زمانیکه همه کارکنان توانایی مدیریت چالش ها را داشته باشند و برای آن آموزش دیده باشند، بیشتر درگیر مسائل مربوط به توسعه سازمانی می شوند و راهکارهای بیسیک کوچینگ نیز به انها کمک می کند تا در زمینه های چالش برانگیزتر ارتباط موثرتری برقرار کنند.
کوچینگ بیسیک به کارکنان کمک میکند تا طیف گستردهتری از مهارتهای پویا را برای برآورده کردن انتظارات بالاتر در حرفه شان توسعه دهند.
بیسیک کوچینگ روشی مقرون به صرفه برای کمک به همه کارکنان است تا برای بهتر و موثرتر شدن تلاش کنند تا نقش قابل توجهی در توسعه سازمانی داشته باشند.
گاهی اوقات، مسیر پیشرفت و رسیدن به هدف ممکن است در نظر کارکنان یا حتی مدیران مسیری بسیار پیچیده و طاقت فرسا باشد در صورتیکه بیسیک کوچینگ با روشی کوتاه و قدرتمند مسیر رسیدن به هدف را هموارتر می کند.
جلسات بیسیک کوچینگ توسط کوچ آموزش دیده و دارای صلاحیت می تواند به دو صورت آنلاین و حضوری برگزار شود. جلسات آنلاین، انعطاف پذیری بیشتری دارند و می توان آنها را بهتر برنامه ریزی کرد. البته می توان از منابع رایگان مانند پادکست ها، پوسترها و کتاب های دانشگاهی نیز کمک گرفت. اما تجربه ای که مربیان توسعه سازمانی در اختیار مدیران و کارکنان قرار می دهند، در هیچ کتاب و جزوه ای نوشته نشده است.
طبق گفته دکتر پرستو اسلامی کوچ، چهار رویکرد اصلی در بیسیک کوچینگ وجود دارد که عبارتند از:
اولین رویکرد کوچینگ پرسیدن سؤالات درست است. در هر جلسه متناسب با نیاز مدیران یا کارکنان و انتطاری که از کوچینگ توسعه سازمانی دارند، ممکن است هر یک از سوالات زیر یا سوالات دیگری که به توسعه راهکارهای مناسب جهت رفع چالش ها و رسیدن به هدف کمک نی کند، پرسیده شود:
چه اینده ای برای سازمان در ذهن شماست؟ چالش واقعی در سازمان تان چیست؟ چه ویژگی مثبتی در نحوه کار سازمان تان می بینید؟
چه هدفی را میخواهید دنبال کنید؟ در چه بازه زمانی می خواهید به هدفتان برسید؟ این اهداف چه سودی برای سازمان خواهد داشت؟
استراتژی شما برای رسیدن به اهدافتان چیست؟ کدام استراتژی بهترین نتیجه را خواهد داشت؟
اولین قدم شما برای رسیدن به هدفتان چیست؟ چه زمانی اولین قدم را بر می دارید؟ چه تاکتیک هایی ممکن است مورد نیازتان باشد؟
آیا تعهد می دهید که این کار را انجام خواهید داد؟ چه چیزی می تواند مانع شما شود؟ چه راهکاری برای رفع این مشکل دارید؟
پس از اینکه سوالات مناسب از شما پرسیده شد، کوچ حرفه ای پاسخ های شما را بررسی کرده و براساس آن مهارت های لازم را به شما آموزش می دهد تا به هدف سازمان تان نزدیکتر شوید.
مثلا ممکن است شما را برای بهتر صحبت کردن با مشتریان آماده کند. یا نحوه اعتماد سازی بین کارکنان را به شما آموزش دهد.
شما همواره باید برای تفکر، یادگیری و تغییر در جلسات بیسیک کوچینگ آماده باشید. علاقه نشان دادن به آموزش های کوچ، باعث ایجاد رابطه و ارتباطی می شود که درجلسات، تعامل و جو مثبتی ایجاد می کند.
مزیت دیگر بیسیک کوچینگ این است که یک فرهنگ سازمانی را ایجاد می کند که به شما و کارمندانتان آموزش می دهد تا مثبت بمانید و روی اهداف ممکن و دست یافتنی تمرکز کنید که باعث ایجاد خوش بینی و انگیزه برای توسعه بیشتر سازمان می شود.
یک راه عالی برای پیشرفت و توسعه سازمانی، دریافت بازخورد است که منجر به شناسایی نقاط ضعف و ارائه راه حل برای بهبود و تعیین یک مسیر روشن رو به جلو می شود.
در جلسات کوچینگ توسعه سازمانی کوچ به شما کمک می کند تا اهداف دقیق، قابل دستیابی و مثبت را تعیین کرده و سپس با معیارهایی که مشخص می کنید، میزان دستیابی به هدف را ارزیابی کنید.
اگر به دنبال رشد و پیشرفت سازمان خود هستید می توانید برای شرکت در جلسات کوچینگ توسعه سازمانی با دکتر اسلامی در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید