مهارت کوچینگ چیست

مهارت کوچینگ چیست؟ | از زبان دکتر پرستو اسلامی کوچ

شاید برایتان سوال پیش بیاید که مفهوم کوچینگ و مهارت کوچینگ چیست و چه تاثیری در زندگی و یا در کسب و کار ما دارد؟

تعریف کوچینگ از زبان دکتر پرستو اسلامی که ایشان کوچ در زمینه توسعه فردی و سازمانی هستند اینطور بیان شده است که: کوچینگ یعنی کمک به افراد برای تغییر دادن و حرکت به سمت مسیری مطلوب است و همچنین همراهی و حمایت از افراد که به شخصیت ایده آل خود تبدیل شوند.

در ادامه این مقاله ما مفهوم کوچینگ و جواب مهارت کوچینگ چیست را بررسی خواهیم کرد.

 

کوچینگ چیست؟

 

به زبان ساده، کوچینگ فرآیندی است که هدف آن بهبود عملکرد افراد در مسائل مختلف می‌باشد.

کوچینگ نوعی توسعه است که در آن یک فرد با تجربه به نام کوچ یا مربی با ارائه آموزش و راهنمایی به یک مراجع یا مشتری در دستیابی به یک هدف شخصی یا یک حرفه ای خاص حمایت و کمک می کند.

همچنین دکتر پرستو اسلامی کوچ می گوید: مربی یا همان کوچ به مراجعانش کمک می‌کند تا به حداکثر بهره‌وری و نتایج مورد دلخواه خود در زندگی شخصی و حرفه‌ای دست یابند. کوچینگ دستیابی به بهترین عملکرد و نتیجه، آموختن و پیشرفت در مسیر را تضمین می‌کند. مربیان معمولا در زمینه مد نظر درباره هر مراجع خبرگی بسیاری دارند.

 

مهارت کوچینگ چیست؟

 

مهارت‌ کوچینگ یعنی با داشتن ویژگی‌ها و انجام اقدامات برای کمک به افراد برای بهبود عملکرد آنها در کارهایشان کمک کنید؛ در واقع هدف مهارت‌های مربیگری به ‌جای تمرکز بر کمبودها، طرح سؤال‌های کاوشگر است تا از طریق کار گروهی، رهبری مثبت و نقاط قوت، دیگران را به سمت پیشرفت و یادگیری راهنمایی کند.

استراتژی‌های کوچینگ، مؤثر در کمک به فرد است که برای بهبود مهارت‌ها و عملکردشان تمرکز دارند؛ مهارت های مربیگری رهبری یک سازمان می تواند در محیط کار برای بهبود روحیه کارکنان و کمک به شرکت ها در دستیابی به اهداف و مقاصد مؤثر باشد.

مهارت های مربیگری رهبران به طور مستقیم بر بهره وری و موفقیت نهایی یک تیم یا شرکت تأثیر می گذارد.

 ایجاد رابطه در مهارت کوچینگ چیست؟

یکی از مهارت های کوچینگ ایجاد رابطه تطبیق با افراد است؛ این به معنای واقعی کلمه یعنی مشابه بودن با شخصی است که می خواهید با او ارتباط برقرار کنید.

در یک محیط، راه‌های ساده‌ای برای ایجاد رابطه از جمله وضعیت بدنی، کیفیت صدا، سرعت گفتار، ژست‌های فیزیکی وغیره باید رعایت شود. به عنوان مثال اگر حرکات شما نسبت به افراد دیگر متحرک تر و سریعتر است، حرکات خودتان را کمی آرام کنید و یا اگر صحبت کردن شما نسبت به بقیه افراد سریعتر است، به آرامی جملات خود را بیان کنید تا فرد مقابل شما احساس راحتی داشته باشد و ارتباط برقرار شود.

 

سطوح مختلف گوش دادن و استفاده از شهود در مهارت کوچینگ چیست؟

یک مربی خوب کسی است که بتواند از آنچه در واقع گفته می شود فراتر رفته و به ناگفته ها توجه کند. بسیاری از ما بیشتر اوقات به طور کامل گوش نمی دهیم، بنابراین به عنوان یک مربی، باید بتوانید گوش دادن خود را به شیوه ای متمرکزتر و مؤثرتر که در مکالمات معمول است، حفظ کنید؛ به عنوان مثال، مراجعه کننده شما ممکن است توضیح دهد که چگونه در مورد یک جابجایی شغلی آتی بسیار هیجان زده است و بگوید که برای او خوب است که در حال حاضر در یک مسیر خاص حرکت کند و در یک زمان بندی خوب، کار هوشمندانه ای انجام دهد و غیره.

اما حین این صحبت ها، ممکن است این را حس کنید که آنچه فرد می گوید با چیزی که از حرکات او دیده می شود مغایرت دارد، مثلا شاید تغییری در لحن صدای فرد یا چیزی در مورد حرف های او بشنوید که کاملاً درست نیست. در این موقعیت، شما می توانید برای فهمیدن نکات ظریفی که ناگفته مانده اند، به راحتی با توجه کردن گه گاهی و یا گوش دادن دقیق به فرد آنها را متوجه شوید.

 

پرسیدن سؤالات مؤثر

برای اینکه یک مربی قوی باشید باید بتوانید سوالات زیادی بپرسید.

در کوچینگ، یک سوال زمان ‌بندی‌ شده و ساده می‌تواند موانع را از بین ببرد، قفل اطلاعات پنهانی را باز کند و بینش‌های تغییر زندگی را آشکار کند و همچنین یک سوال خوب دارای ویژگی های زیر خواهد بود:

– ساده است.

– هدف دارد.

– جهت گیری افکار شخص را تحت تاثیر قرار می دهد، بدون اینکه آنها را کنترل کند.

به عنوان مثال، «می‌توانید کمی بیشتر در مورد آن بگویید؟»، «در مورد کسب درآمد بیشتر چه چیزی برای شما مهم است؟».

سوالات قدرتمند فواید زیادی دارند:

– افراد را وادار به تمرکز مجدد درباره افکار می کنند تا به جای مشکل به راه حل فکر کنند.

– آنها می‌توانند به فرد کمک کنند تا بیشتر در یک موقعیت احساس قدرت و سودمند بودن کند.

– به آنها کمک می کنند تا به خلاقیت دست بزنند و گزینه هایی را ایجاد کنند.

– می توانند مشکل را بیشتر شبیه به یک چالش یا فرصت تبدیل کنند.

– حرکت رو به سمت راه حل یا اقدام را در ذهن آنها ایجاد کنند.

 

بازخورد سودمند دادن در مهارت کوچینگ چیست؟

به عنوان یک مربی، یکی از راه‌هایی که شما از افراد حمایت می‌کنید، ارائه بازخورد به روشی مفید است؛ این ممکن است از انجام یک مشاهده ساده و تشویق کردن در لحظه، تا ارائه دیدگاهی چالش ‌برانگیزتر و سنجیده‌تر از نگرش‌ها یا رفتارهای شخصی را شامل شود.

بازخورد باید با نیت مثبت، براساس واقعیت و سودمند ارائه شود. زمان خوب برای ارائه بازخورد زمانی است که مراجع شما به نظر می رسد چیزی را در موقعیتی متوجه نشده و یا به شکلی به نظر می رسد که بی اطلاع باشد.

 

سخن آخر

 

اصطلاح “کوچینگ” برای افراد مختلف معنای متفاوتی می دهد، اما به طور کلی در مورد کمک به افراد برای حل مشکلات خود و بهبود عملکردشان در حوزه های مختلف می باشد.

همچنین متوجه شدیم که تفاوت بزرگی بین آموزش دادن به کسی و کمک به او برای یادگیری وجود دارد؛ در کوچینگ، اساساً کوچ به فرد کمک می کند تا عملکرد خود را بهبود بخشد: به عبارتی دیگر، با مهارت کوچینگ به آنها کمک می کند تا یاد بگیرند و مشکلات را حل کنند.

 

با توجه به شواهد همراه داشتن یک کوچ با تجربه در هدایت کردن ما در کارها و امورات نقش به سزایی دارد و به نوعی یک الزام برای بهبود عملکردهایمان در زندگی است.

شما برای برقراری ارتباط و برای کوچینگ امور خود توسط دکتر پرستو اسلامی کوچ می توانید فرم مراجعین را در سایت دکتر پرستو اسلامی در بخش کوچینگ پر کنید تا با شما تماس گرفته شود و از خدمات مشاوره و کوچینگ بهره مند شوید.

 

 

منابع

 

https://www.linkedin.com/pulse/5-fundamental-coaching-skills-mayur-gupta

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Coaching

https://www.skillsyouneed.com/learn/coaching.html

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Coaching

https://www.skillsyouneed.com/learn/coaching.html

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.