کوچینگ توسعه سازمانی چیست و چه مزایایی دارد؟

کوچینگ توسعه سازمانی چیست و چه مزایایی دارد؟

همانطور که در مقاله پیشین درباره کوچینگ و مهارت های کوچینگ را از دیدگاه دکتر پرستو اسلامی کوچ بررسی کردیم حال امروز درباره کوچینگ سازمانی در این مقاله صحبت خواهیم کرد.

کوچینگ سازمانی برای شناسایی و حل نقاط ضعف در یک سیستم اداره ای و شرکتی تعلیم دیده اند. آنها می توانند هر مشکلی را از کمبود قدرت مدیریت گرفته تا مهارت های توسعه نیافته شده ی کارکنان آن شرکت را مشخص کنند. یک مشارکت کوچینگ شرکتی می تواند به تنظیم دقیق و رفع نیازهای یک سازمان کمک کند.

 

 

کوچینگ سازمانی چیست؟

 

کوچینگ توسعه سازمانی یک سرویس تکنیکی است که افراد می توانند از آن استفاده و بهره ببرند و همچنین کارفرمایان می توانند زمانی که عملکرد در کاری، انتقال یک شغل، رفتار و برخورد شخصی در محل کار و یا تناسب فرهنگ به یک مسئله و مشکل تبدیل می شود، به کوچینگ تکیه کنند.

این افراد را مشتاق می‌کند تا زودتر به دنبال کمک شغلی بروند تا از خارج شدن مشکلات کوچک و ایجاد موانع بزرگ ‌تر برای موفقیت جلوگیری کنند.

همچنین کمک به گروه متنوعی از افراد، به دلیل رسیدن به آرزوهای شغلی بالاتر است تا آنها همچنان بر روی علایق و مهارت های خود کار کنند و ارزش قابل توجهی برای شرکت خود بیافزایند.

تعریف ساده کوچینگ سازمانی از دیدگاه دکتر پرستو اسلامی کوچ اینگونه است که، کوچینگ توسعه سازمانی فرآیند کار با افراد است تا به آنها کمک کنند استعدادهای خود را ارزیابی کنند و در مورد انتخاب شغل و جهت گیری، تصمیمات حیاتی و درست بگیرند.

 

 

کوچینگ توسعه سازمانی چه مزایایی در سازمان ها دارد؟

 

همانطور که می دانید هر رشته از کوچینگ چند مورد مزایا در آن زمینه دارد که در کوچینگ توسعه سازمانی می تواند مزایای آن را موارد زیر بیان کرد:

  • افزایش بهره وری کارکنان سازمان و اثر بخشی نظارت بر آنان
  • افزایش کیفیت در عملکرد کارکنان شرکت
  • بهبود بخشیدن روحیه کارکنان سازمان
  • حفظ کارکنان با ارزش شرکت

 

 

7 فرآیند کوچینگ توسعه سازمانی چیست؟

 

برای پیاده‌ سازی فرایند چارچوب توسعه سازمانی شرکت‌ها را هر یک از هفت S فرایند کوچینگ سازمانی را اینگونه تحلیل می‌کنند (که البته در زبان فارسی این هفت S در لغت تغییر می کند) که عبارتند از:

1)ارزش‌های مشترک Shared values))

2)استراتژی (Strategy)

3)ساختار (Structure)

4)سیستم‌ها (Systems)

5)سبک (Style)

6)مهارت‌ها (Skills)

7)کارکنان (Staff) و راه‌حل‌هایی برای بهبود ارائه می‌کنند.

عامل کلیدی کوچینگ توسعه سازمانی ارزش های مشترک است که اولویت های اصلی یک سازمان هستند.

 

 

چگونه یک کوچینگ سازمانی می تواند به توسعه یک سازمان کمک کند؟

 

مربیان توسعه سازمانی می توانند طیف گسترده ای از خدمات را ارائه دهند. آنها برای کمک به توسعه یک سازمان یک یا چند مورد از موارد زیر را انجام خواهند داد:

  • مدیریت و تفسیر ارزیابی ها و موجودی ها برای ارزیابی ارزش های کاری، علایق، مهارت ها و شایستگی ها
  • مسیرهای شغلی خاصی را با تجربه، دانش، توانایی ها و مهارت های تعریف شده توسعه می دهند.
  • کمک به غلبه بر مسائلی مانند عدم اعتماد به نفس، انضباط ضعیف و ترس از موفقیت و یا شکست
  • برای کمک به رشد و یادگیری کارکنان، برنامه های توسعه شغلی ایجاد می‌کند.
  • کاوش و آماده سازی کارکنان برای جستجوی شغل داخلی، از جمله تهیه رزومه، مصاحبه داخلی و شبکه سازی
  • مداخله، میانجیگری، تسهیل بی طرفانه و عینی مشاوره شغلی برای افرادی که در طول سازماندهی مجدد، ادغام یا کوچک سازی شرکت، استرس شغلی، از دست دادن شغل یا انتقال را بررسی و حل می‌کنند.
  • ابتکارات آموزشی و توسعه کارکنان را ساده می کنند.
  • استراتژی های جابجایی را در زمان انتقال مدیریت می‌کند.

 

 

نقش مربی توسعه سازمانی

 

مربی توسعه سازمانی فردی با تجربه و تحصیل کرده و آموزش دیده در رشته خود می باشد که در کمک به افراد برای مقابله با چالش برانگیزترین و سخت ترین مسائل و مشکلات شغلی به افراد کمک می‌کند.

مربیانی که برای توسعه سازمان فعالیت می‌کنند، در مواجه با ارزیابی و بهبود عملکرد، تغییر شغلی به شغل دیگر، بهبود و توسعه مسیر شغلی، محل کار و موقعیت‌های تعادل بین کار و زندگی که همه ما را در یک زمان آزار می‌دهند، تجربه دارند.

کوچینگ های توسعه سازمانی متخصصانی هستند که در تطبیق تکنیک ها با نیازهای شخصی و خاص افراد یا گروه ها به آن ها کمک می‌کنند.

یک کوچ توسعه سازمانی به بسیاری از افراد مختلف در جامعه از جمله مدیران اجرایی، رهبران، مشارکت کنندگان فردی، گروه ها، فارغ التحصیلان جدید دانشگاهی و بازنشستگان خدمات ارائه می دهد.

بیشتر وکیل ها، آموزگاران و معلمان، پزشکان و پرستاران، انواع مهندسان، طراحان گرافیک، متخصصان خرید و فروش، بازاریابان و غیره هر روز از کوچ های حرفه ای و کار بلد استفاده می کنند.

آنها به این دسته افراد کمک می کنند تا مسیرهای شغلی و مشاغل متفاوت را شناسایی کنند که با شخصیت و سبک رفتاری آنها سازگار باشد و نقشه راه شغلی را برای کمک به افراد برای انتقال از یک موقعیت فعلی به موقعیت دیگر و بهتر، آماده کردن آنها برای انجام مصاحبه های موفق و بدون خطا در محل کار، انتخاب رشته های دانشگاهی و کمک به افراد آماده می کنند.

 

انواع کوچینگ سازمانی

 

کوچینگ توسعه سازمانی می تواند انواع مختلفی داشته باشد و رویکردها برای رفع نیازهای هر مشتری سازمانی اصلاح می شوند.

گاهی اوقات تعامل یک به یک مربی می تواند به یک مدیر اجرایی کمک کند تا نقاط کور را شناسایی کند.

از طرفی دیگر، تمرکز کوچینگ تیم می تواند فرآیندها را گسترش دهد و بهبود ببخشد و باعث افزایش بهره وری شود؛ یک کوچ خوب یا گروهی از مربیان می توانند به وضوح تشخیص دهند که چه نوع کوچینگی برای یک شرکت بهتر و مناسب تر است.

در اینجا گروهی از انواع مختلف کوچینگ توسعه سازمانی آمده است:

  • کوچینگ مدیران و رهبران یک سازمان
  • کوچینگ کارمندان سازمان
  • کوچینگ تیم ها
  • کوچینگ آنلاین
  • کوچینگ اجرایی

 

سخن آخر

 

همانطور که متوجه شدید، هدف کوچینگ سازمانی ایجاد تحول در بنیادی ترین سطح در سازمان است؛ نه تنها می تواند دستیابی به اهداف استراتژیک و رشد مدیریت را افزایش دهد، بلکه کوچینگ می تواند تغییرات واقعی و بلند مدت فرهنگی و سازمانی را نیز تقویت کند و همچنین برای ارتقای پیشرفت شخصی خود به سطح بعدی، از کوچینگ زندگی غافل نشوید.

 

شما هم نیز اگر می خواهید برای توسعه سازمان و اداره خود برنامه ای ایجاد کنید، می‌توانید با دکتر پرستو اسلامی کوچ که کوچینگ در زمینه توسعه سازمانی و فردی هستند مشاوره دریافت کنید که ایشان بهترین توسعه را در زمینه کاریتان به شما پیشنهاد می کند.

 

منابع

 

http://www.stothmarta.com/portfolio/organizational-development-coaching/

https://www.betterup.com/blog/organizational-coaching

https://instituteofcoaching.org/coaching-overview/coaching-benefits

https://online.maryville.edu/online-masters-degrees/management-and-leadership/resources/organizational-development-guide/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

three × 3 =