کوچینگ مثبت

کوچینگ مثبت چیست و چه تاثیری در توسعه فردی دارد؟

وقتی اصطلاح «کوچینگ مثبت» را می شنوید، چه چیزی به ذهنتان خطور می کند؟

برای بسیاری از افراد، ممکن است تصاویری از جلسات روانشناسی با مضمون شکرگزاری و قدردانی از داشته ها یا نکات مثبت زندگی تداعی شود. اما در واقع مفهوم کوچینگ مثبت با روانشناسی مثبت گرا تا حدودی متفاوت است. در این مقاله می خواهیم ببینیم آیا شرکت در جلسات کوچینگ مثبت واقعاً می تواند تفاوتی در زندگی شما ایجاد کنند؟

پیش از اینکه به توضیح تفاوت بین کوچینگ و روانشناسی بپردازیم باید بگوییم که آموزش کوچینگ کاملا مبتنی بر شواهد و علم است. اساس کاری که کوچ انجام می دهد، کمک به افراد برای توسعه فردی، رسیدن به اهدافشان و زندگی در راستای ارزش ها و رویاهایشان است.

. ‌

 

روانشناسی مثبت گرا چیست؟ ‌

به زبان ساده، روانشناسی مثبت، مطالعه شادی انسان است و جنبشی است که در دهه 1960 آغاز شد و توسط پژوهشگر روانشناسی مارتین سلیگمن کاربرد گسترده تری پیدا کرد.

در رشته ای که اغلب بر درد و رنج انسان متمرکز است، روان‌شناسی مثبت‌گرا رویکردی متفاوت نسبت به مشکلات دارد. هدف آن مطالعه – و آموزش – اعمال، طرز فکر و باورهایی است که به دستیابی و حفظ «زندگی شاد و سعادتمند» کمک می کند.

طبق گفته دکتر پرستو اسلامی کوچ، در کوچینگ مثبت، تمرکز ما بر پرورش یک ابزار درونی متمرکز بر نقاط قوت شخص است. در این فرآیند، ما به دنبال انکار درد، رنج یا تروما نیستیم.

این تجربیات بسیار واقعی هستند و سزاوار توجه و مراقبت های درمانی محور هستند. با این حال، هنگام پیاده‌سازی ابزارها و تکنیک‌های روان‌شناسی مثبت، فرض ما این است که مراجعه کننده، سلامت روانی اولیه دارد و علاقه‌مند به انجام این تکنیک ها است.

روانشناسی مثبت گرا افکار و احساسات منفی را از بین نمی برد. در عوض، از آنها به عنوان نقطه شروع برای توسعه فردی استفاده می کند. آموزش های کوچینگ مثبت شامل گوش دادن به انتقادات، کاهش تردیدهای درونی و یادگیری نحوه استفاده از نقاط ضعف برای پیشرفت است.

 

کوچینگ مثبت چیست؟

کوچینگ مثبت تکنیک ها و مهارت هایی را به فرد آموزش می دهد که می تواند به ایجاد تغییرات پایدار و افزایش رضایت کلی در زندگی او کمک کند. کوچ حرفه ای که می خواهد به مراجعه کنندگان خود کمک کند تا نتایج ثابت و قابل اندازه گیری دریافت کنند، آشنایی با دانش و تکنیک های روانشناسی مثبت گرا مفید است.

ما نمی‌توانیم چیزی را که نمی‌بینیم تغییر دهیم، بنابراین گام اول در کوچینگ مثبت صرفاً تشخیص آنچیزی است که وجود دارد. هدف روانشناسی مثبت این نیست که منفی گرایی را کنار بزند بلکه هدف این است که به مراجعه کنندگان کمک کند واقعاً به ریشه های افکار منفی خود راه پیدا کرده، به آرامی آنها را کنار زده و بذرهای جدیدی را به جای آنها بکارند.

حوزه کوچینگ مثبت بسیار گسترده است، اما کلابه یک موضوع اصلی بسیار ساده خلاصه می شود: بهبود کیفیت زندگی ما. این علم به افراد و سازمان ها کمک می کند تا از حالت بقا به سمت شکوفایی حرکت کنند.

گاهی اوقات لازم است که برای موفقیت تکنیک های کوچینگ مثبت روی افزایش هوش هیجانی کار کنیم یا قدردانی از استعدادهای درونی فرد را پرورش دهیم. این کار نیاز به راهکارهای عملی و اقدامات دوجانبه دارد در واقع روانشناسی مثبت فقط نظری نیست. بلکه یک تمرین تجربی است که مشتریان را تشویق می‌کند تا تکنیک‌های خاصی را امتحان کنند، به خود اعتماد کنند، به نقاط قوت خود تکیه کنند و کشف کنند که چه چیزی برای آنها بهتر است.

 

کوچینگ مثبت چگونه به توسعه فردی کمک می کند؟

دکتر پرستو اسلامی می گوید هنگامی که ما با اصول روانشناسی مثبت در زمینه کوچینگ کار می کنیم، ابتدا باید آمادگی مشتری را ارزیابی کنیم.

آیا آنها در یک محیط عاطفی پایدار زندگی می کنند؟ آیا تمایل دارند روی افکار و شرایطی که به بهبود شادی و رفاه کلی آنها منجر شود، تمرکز کنند؟ آیا آنها مایل به انجام تکالیف، و آزمایش چیزهای جدید هستند؟ این نقطه شروع اجرای کوچینگ مثبت است که ریشه در روانشناسی مثبت گرا دارد.

 

تکنیک های کوچینگ مثبت

تکنیک های روانشناسی مثبت که اغلب توسط مربیان استفاده می شود عبارتند از:

شناخت و قدردانی از نقاط قوت خود

شناسایی ارزش ها و اولویت های شخصی

درک هدف زندگی شما

پرورش احساسات مثبت

تاب آوری و مهارت های مقابله ای

تغییر موقعیت در زندگی با استفاده از مهارت ها و توانایی های موجود

خودپذیری و شفقت

آینده نگری: تصور و تلاش برای رسیدن به “بهترین خود ممکن در آینده”

ایجاد عادات سالم و تقویت مسئولیت پذیری با توسعه فردی

 

چرا کوچینگ مثبت در توسعه فردی مهم است؟

ارزش کوچینگ در توسعه فردی با نتایجی که مشتریان ما به دست می آورند تعیین می شود. با این حال، مواقعی وجود دارد که مشتریان خودشان نمی دانند چگونه نتیجه ای را که واقعاً به دنبال آن هستند تعیین کنند. مردم اغلب یک مربی زندگی استخدام می کنند، زیرا معتقدند برای غلبه به یک نقطه ضعف به کمک نیاز دارند. آنها ممکن است فکر کنند که کلید دستیابی به اهدافشان صرفاً موضوع نظم و مسئولیت پذیری است.

 

چرا به کوچینگ توسعه فردی نیاز دارید؟

معمولا اولین هدفی که موجب می شود افراد به فکر کوچینگ مثبت بیفتند، تمایل به احساس رضایت بیشتری از خود و زندگی شان است.

یک کوچ حرفه ای تمام نیازهای سطحی و درونی فرد را درک می کند. مثلا به فردی فکر کنید که برای کاهش وزن کمک می‌خواهد. او به باشگاه رفته و رژیم های غذایی مختلفی را امتحان کرده اما بارها و بارها، وزن خود را کم کرده و دوباره چاق شده است.

او برای کاهش وزن به جلسات کوچینگ مثبت می آید. شاید فکر می کنید وظیفه ساده کوچ این است که با یک رژیم غذایی به کاهش وزن او کمک کند. اما در واقع، مربی باید باور منفی که موجب می شود هر بار این فرد در کاهش وزن شکست بخورد را کشف کرده و او را به سمت جایگزین کردن احساسات مثبت سوق دهد.

اگر برای مشاوره و دریافت رویکردهای مثبت در زندگی خود نیاز به کوچینگ دارید می توانید با دکتر پرستو اسلامی کوچ تماس بگیرید.

 

 

 

 

 

https://www.mentorcoach.com/positive-psychology-coaching/

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.