کوچینگ بهره وری کارمندان، ایجاد یک رابطه دوطرفه بین کارمند و کوچ است که با هدف بهبود و تقویت نقاط قوت برای حفظ پیشرفت عملکرد کارمند انجام می گیرد. به عبارت دیگر، کوچینگ توسعه سازمانی برای کارمندان به معنای توانمندسازی آنها به نحوی است تا بهترین عملکردی که می توانند را داشته باشند.
کوچینگ بهره وری کارمندان به منظور آماده کردن کارمندان در تمام حوزه ها (مانند معلمان ، تجار، مدیران و موارد مشابه) برای موفقیت در محل کار ضروری است. تکنیک های کوچینگ با ارائه ابزارهایی که کارمندان می توانند برای افزایش دانش و بهبود مهارت های خود استفاده کنند به آنها کمک می کند عملکرد بهتری داشته باشند.
کارفرمایان نیز می توانند از طریق کوچینگ موثر کارکنان، انگیزه آنها را برای انجام کار بیشتر کنند.
به طور کلی، به کارگیری روش های کوچینگ توسعه سازمانی منجر به رضایت شغلی و بهره وری بالاتر می شود.
کوچ توسعه سازمانی مسئول توانمندسازی و راهنمایی یک کارمند است تا از بهترین مهارت ها و توانمندی های خود در محل کار استفاده کند و بیشترین کارایی را داشته باشد. کوچینگ در محل کار، نیروی کار یک سازمان را ترغیب به انجام مسئولیت های خود می کند علاوه بر این می تواند مزایای زیر را برای کارمند و سازمان داشته باشد:
مربی به ارزش کارمند اعتقاد راسخ دارد و در جلسات کوچینگ این ذهنیت را به کارمند منتقل می کند که رسیدن به نتایج مطلوب در محیط کار، ارزش تلاش کردن را دارد. القای این ذهنیت موجب می شود کارمند با بهره وری بیشتری مسئولیت های خود را پیگیری کند.
محیط هر سازمان در حالت ایده آل باید برای یادگیری و برقراری ارتباط مناسب بهینه شود. کوچینگ توسعه سازمانی، فضای امنی برای دریافت بازخورد، برقراری ارتباط صادقانه و دو طرفه بین کارمند و مربی فراهم میکند. ایجاد چنین رابطه ای اعتماد به نفس و کارایی کارمندان را بهبود می بخشد.
کوچ توسعه سازمانی تشخیص می دهد که آیا عدم عملکرد مناسب کارمند ناشی از فقدان دانش است یا نداشتن مهارت. کوچینگ بهره وری کارکنان جهت درست برای اجرای صحیح مسئولیت ها را به کارمندان آموزش می دهد. البته مربی برای انجام این کار باید اطلاعاتی را بر اساس عملکرد کارمند جمع آوری کند تا زمینه های بهبود را شناسایی کند.
اگر محیط مساعد باشد، مربی تشخیص می دهد که کارمند پذیرای آموزش های کوچینگ توسعه سازمانی است. مربی، سؤالاتی مانند این که کارمندان روز خود را چگونه می گذرانند را در نظر گرفته و به نشانه های غیرکلامی و زبان بدن توجه می کنند تا ارزیابی کنند که آیا کارمند در حال حاضر برای مربیگری آماده است یا خیر.
کوچینگ توسعه سازمانی به صورت جلسات پرسش و پاسخ بین کوچ، مدیران و کارکنان برگزار می شود. در این جلسات مربی سعی می کنند:
جلسات کوچینگ بهره وری کارمندان باید روزانه انجام شود و جلسات برنامه ریزی شده هفتگی یا ماهانه به تنهایی کافی نیست. صرف نظر از یک جمع بندی سریع، از طریق کنفرانس ویدئویی، جلسات رو در رو با کارمندان، جلسات جمع آوری داده ها و جلسات گروهی، تا زمانی که فرصتی برای بهبودهای احتمالی وجود باشد، توسط مربی برگزار می شود.
موارد مشابهی برای بهبود یا رفع چالشهای موجود ممکن است در جلسات کوچینگ توسعه سازمانی کشف شوند و کوچ احتمالا از یک برنامه عمومی برای کارکنان مختلف استفاده میکند اما باید به این توجه کرد که یک رویکرد ممکن است برای همه کارمندان اعمال نشود. مربی باید به هر کارمند کمک کند تا برنامه های کاری خود را تدوین کند و مطمئن شود که آنها برای کارمند قابل انجام هستند.
منظور از کوچینگ توسعه سازمانی ارزیابی عملکرد گذشته نیست. اطلاعات جمعآوریشده از عملکرد گذشته به منظور کمک به تعیین شاخص هایی است که نشان می دهد کارمند به چه نوع کمکی برای حرکت رو به جلو نیاز دارد و کدام مهارت های خود را باید بهبود بخشد.
قرار نیست مربی یا کوچ توسعه سازمانی تمام صحبت ها را در طول جلسات کوچینگ بهره وری کارمندان انجام دهد. اکثر ورودی ها باید از طرف کارمندان باشد در حالی که مربی باید جهت جلسه را با هدف کمک به کارمند در درک فرصت هایی که برای بهره وری بیشتر دارد، هدایت کند.
مثلا کوچ می تواند به مسئول نگه داشتن آنها کمک کند. پس از شناسایی نقاط ضعف، کارمند یک برنامه کاری ارائه می دهد و مربی به کارمند کمک می کند تا این برنامه را برای کارمندان واقع بینانه و قابل ارزیابی کند.
هدفمندی و آمادگی کوچ برای موثر بودن کوچینگ توسعه سازمانی مهم است. مربی باید روش کوچینگ را با توجه به سبک یادگیری کارمند تنظیم کند که می تواند دیداری، حرکتی، خواندنی/نوشتنی، شنیداری باشد. کوچ باید به خوبی با کارمندان ارتباط برقرار کند تا آنها بیشترین بهره را از جلسه ببرند و نتایج بهتری بگیرند.
اگر به دنبال یک کوچ حرفه ای برای برگزاری جلسات کوچینگ بهره وری کارمندان با جدیدترین سبک ها و تکنیک ها هستید میتوانید با دکتر پرستو اسلامی کوچ تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید