رشته علوم ارتباطات اجتماعی

آشنایی با دانشگاههایی که رشته علوم ارتباطات اجتماعی دارند

رشته علوم ارتباطات اجتماعی همانطور که از نامش پیداست، از فعالیت های اجتماعی و رفتاری جدا نیست و امروزه به یکی از بحث های درحال تحقیق و آموزش در دانشگاه ها تبدیل شده است. این رشته در ایران، رشته ای نوین به شمار می‌رود و دارای گرایش‌ها و شاخه های مختلفی است که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.

 

آشنایی با علوم ارتباطات اجتماعی و رشته های مرتبط با آن

رشته علوم ارتباطات اجتماعی به دانشی اطلاق می‌گردد که طی آن یک شخص به دنبال شناخت ( اطلاعات جدید ) و سپس سرو سامان دادنِ آن به ابعاد مختلف ارتباطات جوامع ( اشخاص ) و موضوعات بحث برانگیز است. هسته و برنامه اصلی این رشته شامل: فرستنده، گیرنده، کانال، خود پیام و برخی تاثیرات ( بازخورد) می‌باشد.

به علاوه در این رشته دانشجویان به مطالعه و تحقیق ابعاد دیگر علوم ارتباطات اجتماعی نیز می پردازند و برای بهبود سیستم های موجود ارتباطی و اطلاعاتی تلاش می کنند. هدف از  رشته‌ی علوم ارتباطات اجتماعی تربیت افرادی است که پس از فارغ التحصیلی بتوانند به عنوان کارشناس ارتباطات در مراکزی مانند مجری صدا سیما، روزنامه نگاری، رادیو و تلویزیون، روابط عمومی و مراکز دیگر مشغول بکار شوند.

گرایش های علوم ارتباطات اجتماعی

به گزارش روابط عمومی دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه‌ کشور، با پیشرفت های اخیر علوم ارتباطات اجتماعی و رشته های زیرمجموعه آن، امروزه علاقه مندان می توانند در گرایش و زیرشاخه‌های مختلفی از جمله مدیریت رسانه، روزنامه نگاری رادیو و تلویزیون، ارتباطات حج و زیارت، مطالعات فرهنگی و رسانه، دین و رسانه، تبلیغ و ارتباطات اجتماعی و علوم شناختی رسانه تحصیل نمایند.

سپس، با فارغ تحصیل شدن از یکی از رشته‌های نام برده شده، افراد می توانند در شغل هایی نظیر کارشناس رسانه، کارشناس تولید محتوا، روزنامه نگاری یا خبرنگاری، مجری رادیو و تلویزیون و غیره در ارگان‌ها و سازمان های خصوصی یا دولتی کشور و حتی صدا و سیما مشغول بکار شوند.

برای قبولی در رشته ی علوم ارتباطات اجتماعی چه درس هایی مهم هستند؟

از آنجایی که رشته ی علوم ارتباطات اجتماعی در زیر گروه سه از رشته علوم انسانی قرار دارد، بنابراین دروس‌ ریاضیات و اقتصاد برای قبولی در این رشته بسیار مهم هستند. ضریب دروس قبولی برای رشته‌ی علوم ارتباطات اجتماعی عبارتند از:

  • ریاضیات: ضریب 4
  • اقتصاد: ضریب 3
  • ادبیات اختصاصی: ضریب 2
  • علوم اجتماعی: ضریب 2
  • و سایر دروس: ضریب 1

 

دانشگاهای رشته ی علوم ارتباطات اجتماعی

اغلب علاقه مندان به این رشته می خواهند از قبل با تمام زیر شاخه های موجود و در حال آموزش دانشگاه ها آشنا و سپس با آگاهی کامل از جزئیات درصد قبولی رشته مد نظر خود برنامه ریزی درسی نمایند. با اینحال، پس از اعلام نتایج کنکور سراسری، متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت سنجش کارنامه خود را دانلود و طبق نتیجه به دست آمده ( رتبه و نمره) راجب انتخاب رشته و دانشگاه تصمیم گیری نمایند.

جهت اطلاع از زیر شاخه های رشته علوم ارتباطات اجتماعی در دوره های مختلف روزانه، شبانه دولتی و دانشگاه های پردیس، غیر انتفاعی، پیام نور و آزاد اسلامی عکس های زیر برای شماست.

به یاد داشته باشید که تحصیل در این رشته در دانشگاه پردیس خودگران و آزاد تنها با پرداخت شهریه ممکن است.

1. دانشگاههای دولتی

رشته علوم ارتباطات اجتماعی

رشته علوم ارتباطات اجتماعی

رشته علوم ارتباطات اجتماعی

رشته علوم ارتباطات اجتماعی

رشته علوم ارتباطات اجتماعی

2. دانشگاههای آزاد

رشته علوم ارتباطات اجتماعی

رشته علوم ارتباطات اجتماعی

داوطلبان برای اطلاع از ظرفیت پذیرش رشته ی علوم ارتباطات اجتماعی هر دانشگاه می توانند به دفترچه انتخاب رشته کنکور مراجعه و راجب نحوه پذیرش، ظرفیت پذیرش و غیره هر دانشگاه مطلع شوند.

 

توانایی های مورد نیاز برای رشته علوم ارتباطات اجتماعی

همانطور که قبلتر گفتیم، رشته علوم ارتباطات اجتماعی مربوط به کسب دانش ارتباطی و اجتماعی در مورد اذهان ( شناخت اجتماعی) است که باعث می‌شود، از این دانش برای برنامه ریزی و هدایت آسان تر بافت فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد.

دانشجویان رشته‌ی علوم ارتباطات اجتماعی به توانایی های کلیدی زیر نیاز دارند:

  • شناسایی و درک حالات ذهنی دیگران ( آرزوها، خواسته ها و زبان بدن)
  • توانایی اتصال حالات عاطفی و ارتباطی خود به دیگران
  • توانایی در نظر گرفتن دیدگاه شخص دیگر و اصلاح رفتار اجتماعی او از طریق برنامه ریزی، خود نظارتی و غیره
  • تیزبین، نکته سنج و کنجکاو بودن راجب موضوعات جدید
  • داشتن ذوق و استعداد نویسندگی درمورد رسانه، جامعه و افراد
  • و داشتن حافظه خوب

کارشناس علوم ارتباطات اجتماعی به چه گروه افرادی می‌تواند کمک کند؟

اگر کارشناس علوم ارتباطات اجتماعی هستید، می توانید به افرادی که نمی توانند از زبان ارتباطی و اجتماعی خود استفاده نمایند، کمک کنید. به عنوان مثال:

  • شخصی که نمی تواند به راحتی از دو کلمه ” سلام ” و ” خداحافظ ” استفاده کند.
  • شخصی که برای ابراز احساسات خود راجب چیزی که علاقه مند به آن است، مشکل دارد ” من بستنی می‌خواهم، نه پفک “.
  • شخصی که نمی تواند به راحتی درخواست کند مانند ” من یک لیوان آب می خواهم لطفا” .
  • فردی که نمی تواند با نوزاد و اشخاص بزرگتر یا دوستان خود ارتباطی متفاوت برقرار کند.
  • وقتی تازه وارد بحثی می‌شود، نمی تواند خود را با جریان موضوعی تطبیق دهد.
  • به نوبت گوینده و شنونده بودن، برایش سخت است.
  • اگر شخصی او را درک نمی کند، بیخیال می‌شود.
  • نمی تواند از زبان بدن خود مانند اشاره کردن یا بالا انداختن شانه استفاده کند.
  • برقراری تماس چشمی با شخص مقابلش برایش سخت است.

 

جمع بندی

اگر به رشته علوم ارتباطات اجتماعی که شامل رسانه، جامعه، فرهنگ، ابتکار عمل و ایده سازی علاقه داشته باشید، می‌توانید از دوران تحصیلی خود لذت ببرید. به علاوه، فرقی ندارد برای کدام رشته و دانشگاه مربوط به علوم ارتباطات اجتماعی ثبت نام کنید، می‌توانید با شرکت در دوره های کوچینگ فردی دکتر پرستو اسلامی تکنیک های بیشتری درمورد تاثیرات این علوم بر افراد مختلف و جامعه بیاموزید. در این دوره ها همچنین به آموزش پیام‌های رسانه ای در کشور و تاثیری که تبلیغات و ارتباطات بر افراد و زندگی می گذارند، نیز پرداخته می شود. اگر هنوز هم سوالاتی درمورد این دوره ها دارید، می‌توانید با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 − 4 =