بهبود مدیریت وظایف

چگونه کوچینگ توسعه سازمانی به بهبود مدیریت وظایف و فعالیت ها کمک می کند؟

بهبود مدیریت وظایف و فعالیت ها، اصطلاحی برای آن دسته از فعالیت های سازمان است که با مدیریت کارها و با مسئولیت های رفتاری و شغلی کارکنان سر و کار دارد. کوچینگ سازمانی به منظور شناسایی و حل و فصل کردن نقاط ضعف در یک شرکت یا سیستم اداره ای آموزش دیده اند.

کوچینگ توسعه سازمانی قادر است هر مشکلی از جمله کمبود قدرت مدیریت و حتی مهارت های توسعه نیافته کارکنان آن سازمان یا شرکت را بهبود دهد. در این مقاله از کوچینگ تصمیم داریم تا به بررسی موضوع ” چگونه کوچینگ توسعه سازمانی به بهبود مدیریت وظایف و فعالیت ها کمک می کند؟ ” بپردازیم برای کسب اطلاعات جامع و مفید در این زمینه با ما همراه باشید.

کوچینگ توسعه سازمانی

کوچینگ توسعه سازمانی نوعی خدمات تخصصی است که افراد درون سازمانی و شرکت ها به منظور بهبود مدیریت وظایف و فعالیت ها، می توانند از آن استفاده کنند و از خدمات آن بهره مند شوند. کارفرمایان نیز می توانند زمانی که انتقال یک شغل، عملکرد در کاری و برخورد و رفتار فردی در محل کار یا تناسب فرهنگ به یک مسئله و مشکل تبدیل شود به کوچینگ توسعه سازمانی تکیه کنند.

کوچینگ توسعه‌ سازمانی افراد را مشتاق می کند تا هرچه سریعتر به دنبال کمک شغلی بروند تا از ایجاد موانع بزرگ موفقیت جلوگیری کنند.

البته تعریف ساده کوچینگ توسعه سازمانی از دیدگاه دکتر پرستو اسلامی کوچ بدین گونه است که کوچینگ توسعه سازمانی، فرایند کار با افراد است تا آنها بتوانند استعدادهای خود را ارزیابی و در مورد انتخاب شغل و جهت‌ گیری آن، تصمیماتی درست و حیاتی بگیرند.

چگونگی کوچینگ توسعه سازمانی به بهبود مدیریت وظایف و فعالیت ها کمک می کند؟

مربیان کوچینگ توسعه سازمانی قادرند طیف گسترده ای از خدمات را به مراجع ارائه دهند. آنها برای کمک به بهبود مدیریت وظایف و فعالیت ها یک یا چندین مورد از موارد زیر را انجام می دهند.

  • تفسیر و مدیریت ارزیابی ها و موجودی ها به منظور بررسی ارزش های کاری، مهارت ها، شایستگی ها و علایق
  • توسعه مسیرهای شغلی با استفاده از مهارت های تعریف شده، دانش، توانایی و تجربه
  • کمک به غلبه بر مسائلی از جمله انضباط ضعیف، ترس از شکست و یا موفقیت و عدم اعتماد به نفس
  • توسعه برنامه های شغلی برای کمک به یادگیری و رشد کارکنان
  • آماده سازی و کاوش کارکنان برای جستجوی شغل داخلی شامل رزومه، مصاحبه، شبکه سازی مداخله و میانجیگری
  • ساده کردن ابتکارات آموزشی و توسعه کارکنان
  • مدیریت استراتژی های جابجایی در زمان انتقال

مزایای کوچینگ توسعه سازمانی

هر شاخه از کوچینگ مزایای زیادی دارد که این موضوع در مورد کوچینگ توسعه سازمانی نیز صدق می کند‌. از جمله مزایای کوچینگ توسعه سازمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • حفظ کارکنان با ارزش سازمان یا شرکت
  • بهبود روحیه کارکنان سازمان
  • بهبود مدیریت وظایف و فعالیت های کارکنان
  • افزایش بهره وری کارکنان سازمان
  • اثربخشی نظارت بر کارکنان سازمان

۷ فرایند کوچینگ توسعه سازمانی

برای پیاده سازی روند چارچوب توسعه سازمانی، شرکت ها ۷ فرایند کوچینگ توسعه سازمانی را به ترتیب زیر تجزیه و تحلیل می کنند.

  • ارزش های مشترک
  • استراتژی
  • ساختار
  • سیستم ها
  • سبک
  • مهارت ها
  • کارکنان

عامل کلیدی و مهم کوچینگ توسعه سازمانی، ارزش های مشترک است که اولویت های اصلی و بسیار مهم یک سازمان است.

نقش کوچینگ توسعه سازمانی

کوچینگ یا مربی توسعه سازمانی شخصی تحصیل کرده، آموزش دیده و باتجربه در رشته خود است که به کسانی که برای مقابله با سخت ترین و چالش برانگیزترین مسائل و مشکلات شغلی روبرو می شوند کمک می کند.

مربیانی که در روند توسعه سازمانی فعالیت دارند در مواجهه با بهبود وظایف و فعالیت ها، توسعه و بهبود مسیر شغلی، تغییر شغل، موقعیت تعادل بین کار و زندگی که ممکن است هر فردی را در برهه ای از زمان آزار می دهند تجربه دارند.

مربی یا کوچینگ توسعه سازمانی، متخصصی است که در تطبیق تکنیک ها با نیازهای شخصی و خاص اشخاص یا گروه هایی مانند رهبران، مدیران اجرایی، بازنشستگان، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، گروه ها و مشارکت کنندگان فردی کمک می کند.

اکثر معلمان و آموزگاران، انواع مهندسان، پرستاران و پزشکان، وکیل ها، متخصصان خرید و فروش، بازاریابان، طراحان گرافیک و … هر روز از کوچ های کاربلد و حرفه ای استفاده می کنند. آنها به این افراد کمک می کنند تا مشاغل متفاوت و مسیرهای شغلی را شناسایی نمایند که با سبک رفتاری و شخصیت آنها سازگاری داشته باشد. همچنین نقشه راه شغلی را برای کمک به کسانی برای انتقال از یک موقعیت به موقعیت دیگر و بهتر، انتخاب رشته های دانشگاهی و آماده کردن برخی از افراد برای انجام مصاحبه های موفق انجام می دهند.

انواع کوچینگ توسعه سازمانی

کوچینگ توسعه سازمانی انواع مختلفی دارد که با هدف رفع نیازهای هر مشتری سازمانی رویکردهای آن اصلاح می شود. در برخی موارد تعامل یک به یک مربی به یک مدیر اجرایی کمک می کند تا بتواند نقاط کور را به خوبی شناسایی کند.

از سوی دیگر، تمرکز کوچینگ تیم فرایندها را گسترش و بهبود می بخشد و سبب افزایش بهره وری می شود. یک کوچ خوب به وضوح می تواند تشخیص دهد که چه نوع کوچینگی برای یک شرکت مناسب تر و بهتر است. در این بخش گروهی از انواع کوچینگ توسعه سازمانی ذکر می کنیم.

  • کوچینگ تیم ها
  • کوچینگ اجرایی
  • کوچینگ آنلاین
  • کوچینگ کارمندان سازمان
  • کوچینگ رهبران و مدیران یک سازمان

دوره کوچینگ سازمانی

دوره کوچینگ سازمانی یک برنامه آنلاین آموزشی است که برای کوچ هایی که از پیش آموزش دیده اند و اکنون تمایل دارند به عنوان یک کوچ سازمانی فعالیت کنند طراحی شده است. هدف کوچ سازمانی، ایجاد تحول سیستماتیک و مثبت در یک سازمان از طریق همراهی یک یا حتی گروهی از کوچ ها است.

کوچینگ سازمانی معمولا برای کمک کردن به سازمان ها در افزایش قابلیت های رهبری، تغییر در فرهنگ سازمان و دستیابی به اهداف استراتژیک مورد استفاده قرار می گیرد.

دلایل استفاده از کوچینگ سازمانی

دلایل بسیار زیادی وجود دارد که استفاده از کوچینگ سازمانی به هر چیزی ترجیح داده می شود. در این قسمت چند دلیل استفاده از کوچینگ سازمانی را بررسی می کنیم.

۱- انگیزه بخشی به کارکنان

 توانایی انگیزه دادن به کارکنان سازمان یکی از مهم‌ترین کارهایی است که  فقط با کمک کوچینگ سازمانی امکان پذیر است‌

۲- شکوفایی توانمندی‌های منابع انسانی

یکی از مهم‌ترین عواملی که برای سازمان در دنیای رقابت باعث ایجاد مزایا می شود نیروهای انسانی آن سازمان هستند بنابراین کوچینگ توسعه سازمانی نقش بسیار موثر و مفیدی در شکوفایی توانمندی‌های های منابع انسانی دارد.

۳- راهبردی برای توسعه منابع انسانی

کوچینگ توسعه سازمانی، راهبردی برای توسعه منابع انسانی است چرا که باعث بهبود اعتماد به نفس، ایجاد تعادل بین کار و زندگی کارکنان و بهبود ارتباطات می شود.

۴- ایجاد تغییرات درونی در کارکنان

آسیب شناسی ها و تحقیقات متعدد در جهان نشان دهنده نیاز روزافزون شرکت ها و سازمان ها به کوچینگ سازمانی است زیرا مهارت و دانش مدیران و کارکنان برای نقش آفرینی موثر در شرکت یا سازمان کفایت نمی کند و دوره های آموزشی مدیران و کارکنان اثرات پایداری ندارد و در نهایت باعث ایجاد تغییرات بیرونی می شود بنابراین فقط با فرایندهای کوچینگ سازمانی می توان باعث ایجاد تغییرات درونی در کارکنان شد.

۵- ایجاد تغییر در نگرش و رویکرد کارکنان

مدیران نباید تاثیرات کوچینگ توسعه سازمانی را بر کارکنان دست کم بگیرند زیرا در اکثر موارد سبب تغییر نگرش و رویکرد اشخاص به کارشان می شود. به عنوان مثال، افزایش سطح اعتماد به نفس کارکنان آنان را قادر می سازد تا در کارها انعطاف پذیری و قاطعیت بیشتری به کار ببرند.

۶- ایجاد فضایی برای تحقق اهداف فردی و سازمانی

نقش دیگر کوچینگ توسعه سازمانی این است که با ایجاد فضای همیاری مستمر به رسیدن در اهداف فردی و سازمانی کمک کند. احساس هدفمندی در سازمان باعث حفظ کارکنان در سازمان می شود.

۷- کمک به نهادینه کردن فرهنگ سازمانی

کوچینگ توسعه سازمانی به افراد کمک می کند تا بتوانند فرهنگ سازمانی دلخواه خود را به مرور نهادینه کنند و رفتارهای کارکنان را روز به روز بهبود ببخشند.

جمع بندی

روش های زیادی برای همراهی و همیاری مدیریت سازمان ها و شرکت ها وجود دارد. کوچینگ توسعه سازمانی یکی از این روش هاست که به بهبود مدیریت وظایف و فعالیت ها کمک می کند و در سال های اخیر توجه بسیاری از مدیران را به خود معطوف کرده است‌.

همانگونه که در این مطلب متوجه شدید هدف کوچینگ توسعه سازمانی، ایجاد تحول در بنیادی ترین سطح سازمان است و نه تنها می تواند به اهداف استراتژیک دست پیدا کند و رشد مدیریت را افزایش دهد بلکه می تواند تغییرات بلند مدت و واقعی سازمانی و فرهنگی را نیز تقویت کند.

در آخر به شما پیشنهاد میکنیم اگر شما هم قصد دارید برای توسعه شرکت یا سازمان خود برنامه ای به وجود آورید با دکتر پرستو اسلامی کوچ (Parastoo Eslami) که بهترین مربی کوچینگ ایران در زمینه توسعه سازمانی و فردی است مشاوره بگیرید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

twelve − 11 =