کوچ سازمان

چگونه مدیر می تواند نقش کوچ را در سازمان ایفا کند؟

توانمندسازی مدیران به‌عنوان کوچ سازمان، نتایج فوق العاده‌ای برای پیشرفت و توسعه سازمان ها دارد. مدیرانی که به فرایندهای کوچینگ فردی، سازمانی و علوم ارتباطات اجتناعی و رفتار سازمانی مسلط باشند، می توانند با ارائه راهنمایی و پشتیبانی مداوم، به کارمندان کمک کنند تا اهداف قابل دستیابی را تعیین کرده و و مسیر رسیدن به آن اهداف را نیز به راحتی شناسایی کنند.

مدیران با یادگیری کوچینگ توسعه سازمانی، به اعضای تیم کمک می‌کنند تا فرصت‌های خود را برای پیشرفت درک کنند، این پیشرفت می تواند بر روی پروژه‌های مختلف، دنبال کردن تبلیغات یا انجام وظایف جانبی باشد. ایجاد چنین فرصت‌هایی می‌تواند کارمندان را تشویق کند تا در شعل شان رشد کنند نه اینکه به فکر ترک کار باشند. رشد و پیشرفت کارکنان در نهایت، به افزایش گردش مالی و حفظ دانش و تجربه در داخل سازمان کمک می کند.

گزارش بهبود وضعیت عملکرد 2023 Betterworks نشان داده است که کارکنان بیشترین اعتماد را به مدیران خود به عنوان کوچ سازمان دارند. با این حال، تقریباً نیمی از آنها گفتند که مدیر آنها در پیشرفت آنها نقشی ندارد یا مانعی آشکار برای حرفه آنها است. سازمان ها باید آموزش کوچینگ تیمی به مدیدان را فرصتی برای کمک به آنها بدانند تا بتوانند انگیزه مضاعفی برای کارکنان خود باشند.

 

3 گام برای تبدیل مدیران به کوچ سازمان حرفه ای

پرورش فرهنگ مربیگری با حمایت از مدیران، آموزش و تخصیص منابع مناسب آغاز می شود. با این حال، بر اساس تحقیقات سال 2023، تنها 24٪ از مدیران تایید می کنند که منابع انسانی مناسبی را در اختیار دارند.

دکتر اسلامی با تجربه فوق العاده خود، سه ​​راهکار عملی را برای تبدیل کردن مدیران به کوچ حرفه ای پیشنهاد می کند.

 

یک مدیر خوب بودن را مشخص کنید

به مدیران خود توضیح دهید که مدیریت خوب در سازمان شما چگونه است. با این کار، قبل از آموزش مهارت های خاص، می توانید معیارهای مناسبی را تعیین کنید. یکی از بهترین روش های تعیین معیارهای مناسب، استفاده از اصل BEST است

  •  Build, سازندگی
  • Empower, توانمندسازی
  • Show, نشان دادن
  • Teach,آموزش دادن

مدیران بزرگ با ایجاد ارتباطات اجتماعی صادقانه و با حمایت از کارمندان در حین یادگیری و رشد، اعتماد ایجاد می کنند. آنها کنجکاوی کارکنان را تقویت می کنند و فضایی را برای بیان دیدگاه های جدید که به حل مسئله و تفکر انتقادی منجر می شود، فراهم می کنند.

مدیران موفق شوخ طبعی، فروتنی، صراحت و صداقت را به عنوان راهی برای ایجاد ارتباط و ایجاد اعتماد و اطمینان به عنوان اصول اساسی رفتار سازمانی در نظر می گیرند.

در نهایت، آنها با راهنمایی کردن و گوش دادن، به کارمندان آموزش می دهند و آنها را قادر می سازند تا خودشان به جای ارائه پاسخ، مشکل را حل کنند.

 

به مدیران کمک کنید تا به سمت تبدیل شدن به یک کوچ سازمان حرفه ای حرکت کنند

مدیر بودن مستلزم مجموعه مهارت های بسیار متفاوتی نسبت به توسعه فردی است و اکثر مردم دارای استعداد ذاتی برای مدیریت نیستند، به خصوص وقتی از مدیر توقع داریم که مثل یک کوچ حرفه ای برای توسعه سازمانی نقش خود را به درستی ایفا کند.

برای اینکه از طریق کوچینگ توسعه فردی به مدیر کمک کنیم تا بتواند کوچینگ توسعه سازمانی را پیاده سازی کند، نیاز به آموزش و پشتیبانی دارد که می تواند از طریق دوره ها و کارگاه های آموزش انجام شود.

آموزش های مدیر می تواند شامل دوره های کوچینگ تیمی نیز باشد که وظایف مدیران را با رهبری و هدایت اعضای سازمان به صورت گروهی همگام می کند.

 

زیرساخت‌هایی را برای هدف‌گذاری، کسب مهارت‌ها و پیگیری عملکرد مدیران ایجاد کنید

ابزارها و فرآیندهایی را در اختیار مدیران قرار دهید تا بتوانند عملکرد و پیشرفت شغلی کارکنان شان را ردیابی کنند. برخی از این ابزارها شامل الگوهایی برای گفتگو با کارکنان با هدف کمک به شناسایی و تعیین اهداف و انگیزه‌های کارکنان، تشخیص تمایلات و علایق شغلی، کمک به کارکنان در شناسایی فرصت‌های رشد و توسعه و ایجاد اهداف توسعه در یک برنامه زمانی مشخص می‌باشد.

 

3 مهارت کوچینگ که همه مدیران برای تبدیل شدن به کوچ حرفه ای نیاز دارند

مربیان بزرگ به اعضای تیم خود کمک می کنند تا برای رسیدن به اهداف خود احساس ارزشمندی و قدرت کنند. دکتر پرستو اسلامی در پاسخ به اینکه سه مهارت برتر مورد نیاز مدیرانی که یک کوچ موفق هستند، چیست؟ بیان کرد:

 

گوش دادن فعال

گوش دادن فعال به مدیران کمک می کند تا نیازهای تیم خود را بهتر درک کنند. شنوندگان فعال که برای این کار تمرین کردند با پرسیدن سوال، شفافیت، درک و ارائه بازخورد با کارکنان تعامل برقرار می کنند. این نوع گوش دادن، به مدیران کمک می‌کند تا افکار، نگرانی‌ها و موانع کارمندان خود را بهتر درک کنند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا توصیه‌ها و راهنمایی‌های متناسب‌تری ارائه دهند.

 

پاسخ های متفکرانه

پاسخ های متفکرانه مدیر به کارمندان این امکان را می دهد که تجربه مثبت، درک مشترک و نقشه راه برای حرکت رو به جلو داشته باشند. دستیابی به این امر مستلزم آن است که مدیران هر گفتگو را با توجه به نیازهای هر کارمند پیش ببرند و هدفشان را به طور واضح بیان کنند.

مدیرانی که به یک کوچ حرفه ای تبدیل شده اند، یک دستور کار یا چک لیست برای هدایت گفتگو با کارمندان شان آماده می کنند تا انتظارات را تعریف کرده و فضایی برای گوش دادن ایجاد کنند. به این ترتیب می توانند کارمند را برای رشد و پیشرفت به سمت مراحل بعدی راهنمایی کنند و آموزش های لازم را ارائه دهند.

 

آگاهی سازمانی

آگاهی سازمانی به مدیران کمک می کند تا مربیان بهتری شوند زیرا آنها پویایی سازمان، اهداف و مقاصد و ساختار آن را درک می کنند.

طبق تحقیقات گارتنر، اجرای کوچینگ توسعه سازمانی توسط مدیران بیشترین تأثیر را بر عملکرد کارکنان دارد. مدیرانی که این سبک را اتخاذ می‌کنند تشخیص می‌دهند که چه زمانی باید برای پاسخ دادن به یک سؤال یا ارائه راهنمایی مناسب حاضر باشند. مدیران زمانی که درک عمیقی از کوچینگ تیمی داشته باشند، نمودار سازمانی را درک کنند و فرهنگ و پویایی محیط کار را تشخیص دهند، در نتیجه ارتباطات اجتماعی بهتری برقرار می کنند و به کارمندان نیز کمک می کنند تا رفتار سازمانی بهتری داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.