کوچینگ منابع انسانی

کوچینگ منابع انسانی

مشاغلی مانند کوچینگ منابع انسانی به کمکگ مدیران متمرکز هستند تا به فرصت های شغلی به صورت سازمان یافته ای رسیدگی می نمایند. متخصصان این حوزه اطلاعاتی را درباره تاثیر رفتار و عملکردشان بر دیگران به مدیران  ارائه می دهند.

در انتخاب کوچ حرفه ای و مسیر کوچینگ موارد زیادی را در نظر بگیرید اما باید بدانید که کوچ شما بر حوزه تخصصی منابع انسانی تمرکز دارد و یا مسیر جامعه تری را پیش می گیرد.

کوچینگ منابع انسانی چیست؟

مربیگری یا کوچینگ منابع انسانی یک روش مناسب برای کمک به مالکان، مدیران، کارآفرینان و یا نیروی انسانی است تا بتوانند مهارت ها و توانمندی های خود را شکوفا نمایند.

کوچ های این حوزه از کوچینگ یک سری افراد حرفه ای و ماهر هستند که از منابع خارجی استخدام شده تا بتوانند نیاز مربوط به منابع انسانی سازمانی را برطرف نماید و مشکات مربوط به این زمینه را حل کنند. این افراد معمولا برای ارائه راه حل ها استخدام می شوند تا به تیم مدیریتی توصیه های کنند و عملکرد آن ها را بهبود دهد.

بهترین زمان برای استفاده از کوچینگ انسانی

وقتی که مدیران شرکت ها می خواهند به بهترین مدیر تبدیل شوند و مدیریت سازمان را به خوبی بر عهده بگیرند به دنبال کمک و حمایت افرادی خارج از سازمان می روند. این مدیران می توانند با استفاده از کوچینگ منابع انسانی به خواسته های خود برسند و برای بهتر شدن تیم کاری و سازمان خود گام های مهمی بردارند.

کوچینگ باعث می شود تا عملکرد کارکنان و مدیران سازمان بسیار بهتر شود و اجرای کار های آن ها تسهیل بیشتری پیدا کند. کوچینگ باعث می شود که هر یک از کارمندان در بهترین موقعیت و وضعیت قرار بگیرند آمادگی لازم برای مواجه شدن با چالش های جدید را پیدا نماید.

کوچینگ منابع انسانی روی چه بخش های تمرکز دارد؟

مدیریت تغییر : کوچینگ در مدیریت تغییرات سازمانی می تواند بسیار موثر باشد. با ایجاد فرصت برای توسعه و رشد شغلی کارکنان، آن ها را در مراحل تغییرات سازمانی بسیار یاری می دهد و انگیزه آن ها را هم افزایش داده و مقاومت در برابر تغییر را کاهش می دهد.

توسعه حرفه ای : کوچینگ می تواند به کارکنان کمک می نماید تا مهارت های مهم و لازم را برای پیشرفت حرفه ای خود توسعه داده و این بهبود دانش و مهارت کارکنان می تواند باعث افزایش عملکرد و بهره وری در سازمان شود.

بهبود روابط کاری: کوچینگ روابط انسانی می تواند باعث بهبود روابط کاری در سازمان شود با کمک کوچینگ کارکنان می توانند مهارت های همکاری و ارتباطی خود را ارتقا داده و روابط بسیار موثرتر و سالم تری با دیگر اعضای سازمان و یا همکاران برقرار نمایند.

پیشرفت و رشد سازمانی: استفاده از این کوچینگ باعث می شود که سازمان ها بتوانند به توسعه و توانمند سازی کارکنان خود بپردازند تا سطح عملکرد و عملکرد سازمان به صورت کلی بهبود پیدا کند و به رشد و پیشرفت در سازمان کمک کند.

حفظ استعداد ها: استخدام کوچ منابع انسانی می تواند به سازمان کمک نماید تا استعداد های متمایز و خلاق را شناسایی کرده و آن ها را حفظ نماید. که این حفظ استعداد ها می تواند به سازمان در رقابت با دیگر سازمان ها کمک شایانی نماید و همچنین استقرار بلند مدت در بازار کار را تضمین نماید.

چگونه کوچینگ منابع انسانی را در سازمان خود پیاده سازی کنیم؟

با انجام مراحل زیر می توانید راهکارهای کوچینگ را در سازمان خود با موفقیت بسیاری پیاده سازی کنید ولی باید بدانید که پیاده سازی کوچینگ منابع انسانی نیاز به تعهد و مدیریت سازمان توانمندی کوچ ها و همکاری کارکنان است. قابل ذکر است که بهبود ها و تغییرات نیازمند زمان و پیگیری مداوم می باشند.

تعیین کردن هدف

در ابتدا باید اهداف و هدف های که می خواهید با استفاده از کوچینگ به دست بیاورید را مشخص نماید. ممکن است لازم باشد که عملکرد و بهره وری کارکنان را بهبود داده و شرد و توسعه حرفه ای را تسهیل کنید و یا این که روابط کاری را بهبود دهید. این هدف ها باید با اهداف سازمانی سازگاری داشته باشند.

انتخاب نمودن کوچ ها

برای پیاده کردن کوچینگ منابع انسانی باید حتما از کوچ های ماهر و مجربی که دارای تجربه و دانش کافی در این زمینه هستند استفاده کنید. همچنین می توانید از منابع خارجی و یا داخلی استفاده نماید.

آموزش کامل کوچینگ

برای پیاده کردن کوچینگ منابع انسانی کارکنان باید با روش ها و مراحل های کوچینگ آشنا شوند. همچنین می توانید برنامه های آموزشی برای کارکنان را تدوین نماید و آن ها را با مفاهیم و مهارت های کوچینگ اشنا کنید.

 

ایجاد فرهنگ کوچینگ

برای پیاده سازی کوچینگ منابع انسانی در سازمان باید حتما یک فرهنگ کوچینگ در سازمان ایجاد نماید. این فرهنگ باید برپایه مشارکت، اعتماد، توسعه فردی و رشد حرفه ای قرار بگیرد. شما می توانید با ایجاد محیطی مساعد برای کوچینگ و ارائه پشتیبانی اعضای سازمان را تشویق کنید که از کوچینگ استفاده کنند.

ارزیابی و پیگیری

برای این که از اثر بخشی کوچینگ توسعه سازمانی اطمینان حاصل کنید باید فرآیند ارزیابی و پیگیری انجام شود. شما با بازخورد کارکنان و اندازه گیری عملکرد و ملاحظات مدیران برای ارزیابی تاثیر کوچینگ استفاده نماید و نیاز به تغییرات و بهبود های لازم را تشخص دهید.

کلام آخر

یکی از مزایای مهم کوچینگ منابع انسانی بهبود عملکرد ساکنان می باشد. این کوچ با استفاده از مهارت و تخصص خود مشکلات سازمان ها را شناسایی می نماید. کوچینگ منابع انسانی یکی از شاخه های مهم کوچینگ است که در این کوچینگ یک نفر به نام کوچ که در خارج از سازمان قرار دارد استخدام می شود تا نیاز های مربوط به منابع سازمانی را برطرف کند. این فرد یا کوچ منابع انسانی  با استفاده از مهارت و تخصص خود مشکلات سازمان ها را شناسایی می کند و سعی در رفع آن ها دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

fourteen − 10 =