دوره های کوچینگ روانشناسی

معرفی دوره های کوچینگ روانشناسی

دوره های کوچینگ روانشناسی را می توان به عنوان دوره های آموزشی که در آن راهکارهایی برای بهبود رفاه و عملکرد در زندگی و کار آموزش داده می شود، توصیف کرد. دوره های کوچینگ روانشناسی زیربنای مدل های کوچینگ دیگر هستند که برای افراد مختلف از کودکان گرفته تا بزرگسالان مفید واقع می شوند. در این دوره ها، نظریه ها و رویکردهای روانشناختی به کوچ آموزش داده می شود و این آموزش ها معمولا توسط روانشناسان واجد شرایطی انجام می شود که دارای صلاحیت ها و تحصیلات مرتبط هستند و مهارت های خود را با تمرینات خاصی توسعه داده اند.

اتحادیه روانشناسان به‌عنوان یک نهاد حرفه‌ای بین‌المللی بر پیش‌نیازهایی که افراد برای شرکت در دوره های کوچینگ روانشناسی باید گذرانده باشند، نظارت کرده و وضعیت روان‌شناساسان واجد شرایطی که می خواهند در این دوره ها شرکت کنند را براساس مدارک تحصیلی شان می سنجد.

دوره های کوچینگ روانشناسی به صورت ارائه مباحث تئوری و نتایج تحقیقات انجام گرفته، ارائه می شود. تحقیقات روانشناسی انجام گرفته معمولا تحت نظارت انجمن بین المللی روانشناسی بوده و نتایج آن از اعتبار خوبی برخوردار است.

 

دوره های کوچینگ روانشناسی چه تفاوتی با سایر روش های کوچینگ دارد؟

کوچینگ روانشناسی با سایر روش های کوچینگ مانند کوچینگ توسعه سازمانی یا کوچینگ توسعه فردی متفاوت است. اکثر مربیانی که قبلاً خدمات کوچینگ را ارائه می دادند می توانند در دوره های کوچینگ روانشناسی نیز شرکت کنند.

در دوره های کوچینگ، نظریه های روانشناختی به مربی آموزش داده می شود تا بتواند از آنها برای کمک به کشف فرآیندهای روانشناختی ناخودآگاه فرد و آشکار کردن شان کمک بگیرد. سپس مربی یاد می گیرد که چگونه از هر مکانیسم دفاعی پنهانی که به عنوان مانع در دستیابی به اهداف فرد عمل می کند، آگاهی یافته و به فرد کمک کند تا از موانع را پشت سر بگذارد.

در واقع می توان گفت، کوچ در این دوره ها یاد می گیرد که از نظر روانی به فرد کمک کند. اما، اجازه ندهید کلمه “روانی” شما را فریب دهد. کوچینگ مانند روانشناسی یک روش درمانی نیست.

 

چرا کوچینگ روانشناسی، روش درمانی نیست؟

  • مربیان، روانکاو یا روانشناس نیستند. آنها به شیوه ای متفاوت به کار خود می پردازند.
  • مربیان با حال و آینده سر و کار دارند. درمانگران با گذشته و حال سروکار دارند.
  • مربیان روی خلق آینده کار می کنند در حالی که درمانگران برای التیام گذشته تلاش می کنند.
  • اگر مشکل حل نشده ای در گذشته خود دارید – به یک درمانگر مراجعه کنید، نه یک کوچ توسعه فردی.
  • درمان های روانشناسی بر مشکلات و احساسات تمرکزمی کنند درحالیکه دوره های کوچینگ روانشناسی بر روی هدف گذاری و نگاه به آینده تمرکز دارند.
  • درمان های روانشناسی معمولاً برای کمک به بهبود عملکرد افراد ناکارآمد عمل می کند. درحالیکه کوچینگ روانشناسی به افراد کارآمد کمک می کند تا استثنایی شوند.
  • کوچینگ بیشتر با یک مدل آموزشی کار می کند در حالی که روانشناسی بیشتر روی یک مدل درمانی کار می کند.

 

کوچینگ روانشناختی چه کاری می تواند برای شما انجام دهد؟

اگر شما از لحاظ روحی و روانی، فردی سالم و کارآمد هستید و رویای دستیابی به چیزهای بیشتری را در زندگی خود دارید، کاندیدای عالی برای گذراندن دوره های کوچینگ روانشناسی می باشید.

بیایید با چند روش که کوچینگ روانشناختی می تواند به شما در برداشتن یک گام بزرگ و رسیدن به یک نتیجه استثنایی کمک کند، آشنا شویم. کوچ می تواند:

  • برای ارزیابی وضعیت کنونی تان با شما همکاری کند
  • به شما در شناسایی و شفاف سازی اهدافتان کمک کند
  • با شما برای ایجاد یک برنامه عملی برای رسیدن به اهدافتان همکاری کند
  • در حین اجرای طرح تان از شما حمایت کرده، الهام بخش شما باشد و به شما انگیزه بدهد.
  • به شما کمک کند پیشرفت خود را ارزیابی کنید.
  • از طریق تمرینات، گوش دادن فعال و کار گروهی، به شما این امکان بدهد که راه حل های خود را برای مشکلاتتان پیدا کنید.

دوره های کوچینگ روانشناختی نوعی از کوچینگ توسعه فردی هستند. اگرچه کار روانشناسان و مربیان با هم متفاوت است، اما هر دو با روح و روان فرد سر و کار دارند.

روانشناسان معمولاً به افرادی که روح و روان سالمی ندارند، کمک می کنند در حالی که کوچ توسعه فردی به افراد کاملا سالم کمک می کند تا به اهداف خود دست یابند.

 

دوره های کوچینگ روانشناسی برای من بهتر است یا روان درمانی؟

اگر مشکلات زیادی در زندگی شما وجود دارد احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که کدامیک بهتر از دیگری است؟ کوچینگ روانشناسی یا روان درمانی.

پاسخ این سوال کاملا به شرایط خود شما بستگی دارد. برخی از افراد به یک درمانگر نیاز دارند در حالی که برخی دیگر به یک کوچ توسعه فردی نیاز مندند. انتخاب مناسب براساس نیازهای شما متفاوت خواهد بود.

کوچ توسعه فردی و روان درمانگر هر دو سعی دارند به مردم کمک کنند تا بر مشکلات خود غلبه کرده، رشد کنند و در زندگی خود کارآمدتر شوند. آنها هر دو ماهر، آگاه و آموزش دیده هستند. با این حال، مهم است که یک مورد مناسب را انتخاب کنید.

اگر مشکلات زیر را دارید بهتر است به جای شرکت در دوره های کوچینگ روانشناسی به یک روان درمانگر مراجعه کنید:

  • فکر می کنید ممکن است افسرده باشید
  • در حال مبارزه با بیماری پارانویا هستید
  • بیش از حد مضطرب هستید
  • مشکل اعتیاد دارید
  • ترس یا فوبیای شدید دارید

 

اگر می خواهید اهدافی را شناسایی کرده و به آنها برسید که باعث شادی و رضایت بیشتر شما در زندگی می شوند و همچنین اگر می خواهید آینده را کمی روشن تر ببینید، به یک کوچ توسعه فردی مراجعه کنید. دوره های کوچینگ روانشناسی به شما کمک می کند تا به سطوح جدیدی از عملکرد و رضایت از زندگی برسید.

اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص نحوه کمک گرفتن از یک کوچ توسعه فردی در زندگی خود دارید با دکتر پرستو اسلامی کوچ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.