روابط اجتماعی سالم

روابط اجتماعی سالم چگونه است؟

روابط اجتماعی سالم مهم ترین فاکتور رشد ذهنی و روانی هر فردی می‌باشد و به هیچ عنوان نمی‌توان آنرا نادیده گرفت. زندگی بدون روابط اجتماعی می‌تواند سخت باشد به همین دلیل مهم است که افرادی را دوست داشته باشید، به آنها اعتماد کنید و سپس حرف هایتان را با آنها به اشتراک بگذارید.

از آنجایی که روابط اجتماعی احساسات را وسعت می‌بخشند، بنابراین زمانی که احساسات بد را پی در پی تجربه کنید، ممکن است از آدم‌های اطرفتان فاصله بگیرید! وقت آن رسیده تا نگاهی به آینده علوم ارتباطات اجتماعی بیاندازید و هرچیزی که درون این علم می‌بینید را در خود اصلاح کنید. بهبود روابط اجتماعیتان می تواند کلید زندگی شاد‌تر باشد.

 

نشانه های روابط اجتماعی سالم چیست؟

افراد دارای روابط اجتماعی سالم یکدیگر را دوست دارند و از هم حمایت می‌کنند. همچنین آنها از نظر عاطفی به یکدیگر کمک می‌کنند و در هر لحظه چه خوب و چه بد کنار یکدیگر هستند.

روابط سالم معمولأ بر 10 اصل استوار است:

  • توجه
  • اعتماد
  • ارتباط خالصانه و بدون پنهان کاری
  • برابری دو طرف
  • منافع مشترک
  • درک کردن و درک شدن
  • صداقت
  • اهمیت دادن
  • حمایت عاطفی
  • داشتن وظایف مشترک مانند تربیت فرزند

 

برقراری ارتباط در یک رابطه سالم

افرادی که در روابط اجتماعی سالم هستند به طور منظم با یکدیگر صحبت می‌کنند و برای حرف‌های هم ارزش قائل می‌شوند، گاهی ممکن است سوء تفاهم هایی نیز اتفاق بیوفتد که منجر به ناراحتی، صدمه های روحی و سردرگمی افراد شود. در این مواقع علوم ارتباطات اجتماعی راهکاری را پیشنهاد داده و آن درد و دل کردن است. فرد در این لحظه باید تلاش کند تمام حرف‌های شخص مقابلش را درک کند تا بتوانند هرکدام به یک اندازه سوء تفاهمات را بخشیده و کنار بگذارند. دوست داشتن یک شخص فقط بدین معنا نیست که می توان با او راحت تر ارتباط برقرار کرد بلکه به معنای درک کردن و گوش دادن واقعی به حرف‌هایش می‌باشد.

برای داشتن یک رابطه خالصانه تر می‌بایست:

  • زمان هایی را به درد و دل کردن، اختصاص دهید
  • گاهی خود را جای طرف مقابلتان بگذارید و تاثیر بعضی حرف‌هایتان را سبک و سنگین کنید
  • به یکدیگر گوش دهید به طوری که مطمئن هستید طرف مقابلتان نیز همین کار را انجام می‌دهد
  • درمورد هر موضوعی صادقانه و محترمانه صحبت کنید
  • سعی کنید پی در پی از خود دفاع نکنید
  • آرام باشید و بلند بلند صحبت نکنید

ارتباط سالم فقط با صحبت کردن به وجود نمی‌آید. ارتباطات غیر کلامی، زبان بدن، لحن صدا و حالات چهره همگی به طرف مقابلتان می‌فهمانند که شما در این لحظه چه احساسی دارید. اگر رفتار شما با چیزی که می‌گویید مطابقت نداشته باشد، ارتباطات کلامی تاثیری نخواهند داشت.

 

مزایای داشتن روابط اجتماعی سالم

سازگاری اجتماعی باعث ایجاد و حفظ روابط اجتماعی سالم با دیگران می‌شود. داشتن روابط نزدیک با اعضای خانواده، دوستان، همکاران و سایرین باعث می‌شود تا احساس حمایت شدن پیدا کنید و برای تمرکز بر هر مسئله ای اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.

دوستی های واقعی نیز برای سلامت روابط اجتماعی شما مفید هستند و می توانند به تقویت موارد زیر کمک کنند:

  • اعتماد به نفستان برای داشتن یک هدف افزایش می‌یابد
  • بخاطر داشتن اشخاصی که دوستتان دارند، سبک زندگیتان سالم تر می‌شود
  • اطمینان قلبی دارید که در هر شرایطی به ویژه شرایط سخت حمایت خواهید شد
  • و استرس کمتری نیز احساس خواهید کرد

 

6 راهکار درمان روابط اجتماعی ضعیف

رعایت نکات زیر به شما کمک می کند تا روابط اجتماعی سالم تری با دیگران داشته باشید.

بیرون بروید و با مردم صحبت کنید

اگر زمانی که بیرون هستید با مردم نیز صحبت می‌کنید به این معنی است که افرادی را می‌شناسید که برایتان مهم هستند و می‌خواهید زمانتان را طوری مدیریت کنید تا حتما با آنها ارتباط بگیرید. ممکن است گاهی برخی افراد را دیده باشید که در مرکز توجه هستند و افراد اطرافشان علاقه مند به هم صحبتی با آنها هستند، تنها چیزی که در آنها وجود دارد مهارت مدیریت زمان است که شما نیز می توانید با تمرین خیلی زود به یک عضو اجتماعی فعال تبدیل شوید.

احترام و اعتماد ایجاد کنید

احترام و اعتماد متقابل در هر زمینه ای اعم از تجارت، رابطه یا مشاوره ضروری است. وقتی یک مکالمه اجتماعی را شروع می‌کنید، می‌بایست برای حرف های طرف مقابلتان ارزش و احترام قائل شوید تا او با دیدن خالصانه بودن رفتار شما بتواند به شما اعتماد و راحت تر کلمات درون ذهنش را به زبان بیاورد.

با دیگران مهربان باشید

مهربانی اولین قدم به سوی مثبت اندیشی و سالم شدن روابط اجتماعی است. با اطرافیان خود مهربان باشید و سعی کنید خود واقعیتان را به دیگران نشان دهید، در عوض می‌بینید که افراد بیشتری شمارا دوست خواهند داشت و به یک فرد مهم در زندگی آنها تبدیل خواهید شد.

به فعالیت ها و تفریحات اجتماعی بپیوندید

اگر فعالیت اجتماعی که باعث می‌شود با دیگران ارتباط برقرار کنید مانند عضویت در باشگاه در نزدیکی خانه شما در جریان است، برای شرکت در آن داوطلب شوید. وظیفه شما بعد از شرکت در این فعالیت های اجتماعی این است که به شرکت کنندگان اطمینان دهید که یکی از آنها هستید و سپس می‌توانید با آنها شروع به صحبت کرده و آنهارا بهتر بشناسید.

شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی بزرگترین فضای اجتماعی هستند که شما می توانید با کمک آنها با دیگران ارتباط برقرار کنید. با نصب هر شبکه اجتماعی می‌توانید راحت تر با دیگران صحبت کنید و ایده هایی که در ذهن دارید را برروی فضای مجازی خود با دنیا به اشتراک بگذارید. شبکه های اجتماعی تضمین می‌کنند که این روزها هیچ کس تنها نیست و می تواند در این فضا یک همراه و دوست خوب پیدا نماید.

شنونده خوبی باشید

برای بهبود روابط اجتماعی خود باید به شنونده خوبی برای اطرافیانتان تبدیل شوید. وقتی با کسی صحبت می‌کنید، سعی کنید با گفتن یکسری ایده های مفید او را از دنبال کردن حرف هایش توسط خودتان مطمئن کنید. تعامل بیشتر با دیگران می تواند شمارا به یک روانشناس با درک و با قضاوت درست تبدیل کند.

 

جمع بندی

به گفته دکتر پرستو اسلامی داشتن فراز و نشیب در هر رابطه اجتماعی طبیعی است، اما شما میتوانید با شرکت در کلاس ‌های کوچینگ توسعه فردی خیلی زود به یک فرد اجتماعی و علاقه مند به هم صحبتی با دیگران تبدیل شوید. بنابراین، اگر به داشتن روابط اجتماعی سالم با دیگران اهمیت می‌دهید، همین حالا با مشاوران ما تماس بگیرید و پله های دنیای اجتماعی خود را بسازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.