ارتباط اجتماعی

چگونه ارتباط اجتماعی برقرار کنیم؟

ارتباط اجتماعی، شخصیت واقعی انسان هارا قوی تر می‌کند، به طوری که در اولین برخورد می‌توانید از نگاه و رفتار افراد چگونه نزدیک شدن به آنهارا حدس بزنید و بین خودتان و دیگران صمیمیت بیشتری ایجاد کنید. این صمیمیت تا حد زیادی روی آینده ی زندگی ما تاثیر می‌گذارد و هرچه این ارتباطات موثر تر و موفق تر باشند، راه رسیدن به موفقیت برایتان هموار تر خواهد شد.

آموزش های دکتر پرستو اسلامی درمورد علوم ارتباطات اجتماعی، به شما کمک خواهد کرد تا راهکار های نزدیک شدن به دیگران را ساده تر بیاموزید تا ارتباط های تاثیر گذار تری با دیگران داشته باشید.

 

تعریف ارتباط اجتماعی

به بیان ساده، ارتباط اجتماعی، ابزاری برای برقراری تعامل و روابط سالم با دیگران است که علاوه بر تقویت مهارت های اجتماعی افراد، مهارت های عاطفی آنهارا نیز در بر می‌گیرد. همینجا باید اضافه کنیم که مهارت های اجتماعی و عاطفی با یکدیگر در تعامل هستند. به عنوان مثال، احساسات شما بر نحوه ارتباط شما با دیگران تاثیر می گذارد.

برای یادگیری چگونه ارتباط گرفتن با دیگر افراد و تقویت هردو مهارت، ابتدا فرد باید یاد می‌گیرد چگونه احساسات خود را شناسایی، بیان یا تنظیم کند و از چه واژگانی برای بیان احساسات و از چه نشانه های غیر کلامی مانند ژست ها، زبان بدن و غیره استفاده کند.

همچنین، فرد باید یاد بگیرد چگونه از دیگران قدردانی کند، مثلا اگر دوست صمیمیش غمگین است بعد از شناسایی احساسات او، دلداریش دهد. ارتباطات اجتماعی شامل تنظیم واکنش ها در محیط های مختلف نیز می‌شود، به طور مثال ساکت بودن در کتابخانه یا مساجد.

و مهم‌تر از همه، این ارتباطات در ایجاد و حفظ روابط خانوادگی و دوستان بسیار مهم هستند. برای درک بهتر این موضوع، در ادامه مقاله به آن اشاره می‌کنیم.

 

چرا باید برای داشتن ارتباط اجتماعی تلاش کنیم؟

ما انسان ها در جامعه ای مسالمت آمیز و صلح طلب زندگی می‌کنیم و برای سازگاری با آن نیاز به یادگیری ارتباط اجتماعی صحیح و مورد پسند جامعه داریم. این ارتباط به ما کمک می‌کند تا هم با دیگران کنار بیاییم و هم مستقل تر زندگی کنیم. بسیاری از مطالعات کارشناسان علوم ارتباطات اجتماعی نشان داده که یادگیری ارتباط اجتماعی از سنین پایین تاثیر موثر تری بر آینده فرد می‌گذارد و در بزرگسالی ممکن است کمی کنترل استرس و  شناختن رفتار های افراد سخت تر باشد. اما نشدنی نیست!

مزایای کوتاه مدت، همانطور که قبلتر گفتیم راجب حفظ و ایجاد ارتباطات خانوادگی و دوستانه است که فقط با رفتار خوب داشتن به وجود نمی‌آید. این روابط از دوران کودکی کمک می‌کنند تا کودک روان آرام تر و مهارت اجتماعی بالاتری بدست آورد.

بنابراین، والدین نقش اساسی در پرورش و بهتر شدن افراد در اجتماع دارند، زیرا هیچ فردی با مهارت اجتماعی متولد نمی‌شود. کودکان با چگونه رفتار والدینشان با آنها یاد می‌گیرند بعدها شنوندگان خوبی باشند، ارتباط چشمی برقرار کنند، خودکنترلی داشته باشند و مکالمات را قطع نکنند. این ارتباط بین والد و فرزند زمانی تاثیر گذار می‌شود که با کودکانتان تعامل و بازی کنید.

 

انواع ارتباط اجتماعی

بنا بر تعاریف قبلی، ارتباط اجتماعی به ارتباطی گفته می‌شود که علاوه بر ایجاد روابط سالم برروی مهارت های اجتماعی و عاطفی نیز تاثیر بگذارد. این ارتباط زمانی محقق می‌شود که فرد پیام های کلامی و غیر کلامی خود را به افراد دیگر منتقل کند.

  • پیام کلامی: به پیامی گفته می‌شود که به طور اختصاصی به بیان کلامی مرتبط است و به چگونگی شروع صحبت و جمله بندی بستگی دارد.
  • پیام غیر کلامی: منظور از پیام غیر کلامی، جنبه های غیر کلامی است که شامل زبان بدن، ژست ها، تماس چشمی، گوش دادن و غیره می‌شود.

 شیوه برقراری ارتباط موثر

اصلی ترین گام برای برقراری یک ارتباط اجتماعی موثر، شناسایی موانع موجود است. به عنوان مثال، برای ارتباط گرفتن با افراد جدید نباید از جملات بلند و از کلمات نا بجا استفاده کنید، چرا که باعث مختل شدن در ارسال پیام شما به دیگران و مانع برقراری ارتباط موثر می‌شود.

  • موانع برقراری ارتباط:

اولین مانع در برقراری ارتباط با دیگران، دروغ گفتن است. چرا که افراد توقع ندارند در اولین برخورد به آنها دروغ گفته شود و بعدها توسط شخص دروغ گو مورد تمسخر قرار بگیرند یا روابطشان با فریاد زدن به پایان برسد. به علاوه، لازم نیست در ارتباطات اجتماعی خود با دیگران آنهارا به طور متوالی انتقاد کنید، چرا که باعث خشمگین شدن شخص مقابلتان می‌شوید. اخم کردن یا حرف دیگران را قطع کردن نیز در برقراری ارتباط با دیگران مشکل ساز می‌باشند و اغلب باعث ایجاد تفکر خشک و گوش ندادن افراد به حرف های شما در مکالمات بعدی خواهد شد. لذا همیشه سعی کنید، در ارتباط با هر شخصی ابتدا اعتمادشان را راجب خود بالا ببرید تا آنها به شما احترام بگذارند و در روابطتان موفق شوید.

 

چگونه روابط اجتماعی قوی تری داشته باشیم؟

با توجه به موانعی که قبلتر به آنها اشاره کردیم، حال شاید برایتان سوال پیش آید که چگونه روابط خود را با دیگران قوی کنیم؟

  • به حرف دیگران با دقت گوش دهید

تحقیقات نشان داده بیش از 55 درصد سوء تفاهم ها ناشی از گوش ندادن و توجه کامل نداشتن روی جملات افراد است. بنابراین برای داشتن ارتباط اجتماعی موثر با دیگران ابتدا باید یاد بگیرید، چطور به حرف شخص مقابلتان گوش دهید. همچنین، افراد زمانی مطمئن می‌شوند که فردی به حرفهایشان گوش داده که ببینند شخص به چشمان آنها نگاه می‌‌کند یا خیر. پس در ارتباطات خود تماس چشمی را فراموش نکنید.

  • حرف افراد را با تکان دادن سر یا چشم و ابرو تایید کنید

یک شنونده خوب کسی است که در مکالمات کلامی و غیر کلامی خود می کو‌شد حرف شخص مقابل خود را تایید کند. سر تکان دادن یا حرکت دادن چشم و ابرو باعث می‌شود فرد رو به رویتان مطمئن شود که حرف او را با تمام وجود گوش داده اید. سعی کنید، در ارتباط با دیگران از انجام حرکات اضافی مانند نگاه کردن به ساعت یا بازی کردن با انگشتان و گوشه لباس خود پرهیز کنید.

  • احساسات خود را کنترل کنید

برخی از افراد عادت دارند تا خودشان کنترل مکالمات را در دست بگیرند ولی برای داشتن یک ارتباط مسالمت آمیز نباید احساساتی عمل کنید و پشت سر هم صحبت کنید، چرا  که مانع رسیدن به اهداف اصلیتان خواهد شد. اگر می‌خواهید صحبت کنید، کمی صبر کنید تا مکالمه شخص مقابلتان تمام شود و سپس علاوه بر جواب دادن به سخنان او نظر خود را نیز بیان کنید.

 

جمع بندی

از زبان دکتر پرستو اسلامی کوچ علوم ارتباطات اجتماعی یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در دنیای امروز به ما کمک می‌کند تا ارتباطات سالم تر و آینده بهتری داشته باشیم. اگر شما هم به دنبال یادگیری آن هستید، می‌توانید از طریق تماس با کارشناسان ما جلسات آموزشی خود را برنامه ریزی کنید.

یک پاسخ به “چگونه ارتباط اجتماعی برقرار کنیم؟”

  1. […] افرادی که در روابط اجتماعی سالم هستند به طور منظم با یکدیگر صحبت می‌کنند و برای حرف‌های هم ارزش قائل می‌شوند، گاهی ممکن است سوء تفاهم هایی نیز اتفاق بیوفتد که منجر به ناراحتی، صدمه های روحی و سردرگمی افراد شود. در این مواقع علوم ارتباطات اجتماعی راهکاری را پیشنهاد داده و آن درد و دل کردن است. فرد در این لحظه باید تلاش کند تمام حرف‌های شخص مقابلش را درک کند تا بتوانند هرکدام به یک اندازه سوء تفاهمات را بخشیده و کنار بگذارند. دوست داشتن یک شخص فقط بدین معنا نیست که می توان با او راحت تر ارتباط برقرار کرد بلکه به معنای درک کردن و گوش دادن واقعی به حرف‌هایش می‌باشد. […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.