کوچینگ عملکرد ابزاری عالی است که به افراد و تیم ها کمک می کند تا به اهداف حرفه ای خود دست یابند. این روش فقط بر رفع مشکلات تمرکز نمی کند. بلکه پتانسیل کارمندان را افزایش می دهد، کارکنان را درگیر می کند و بهبود مستمر را ترویج می کند. بیایید به تعریف و مزایای کوچینگ عملکرد نگاهی بیندازیم و گامهایی را برای کوچینگ عملکرد مؤثر کارکنان ترسیم کنیم.
کوچینگ عملکرد در محیط کار به استفاده از تکنیک های مختلفی اشاره دارد که موجب تحریک مستمر کارکنان برای بهبود مهارت ها، کسب مهارت های جدید و دستیابی به پتانسیل کامل آنها می شود. این رویکرد، یک فرآیند مشارکتی است که از طریق تعاملات روزمره بین یک مدیر و یک کارمند و همچنین بین کارمندان انجام می شود. مدیر نه تنها رهبر یک تیم است، بلکه مربی آنها است و به طور مداوم کارکنان را برای رشد و یادگیری تشویق می کند.
کوچینگ عملکرد کارکنان شکلی از یادگیری در حین کار است که به نقاط ضعف و پرورش نقاط قوت می پردازد. مدیران برای درک کارکنان و ارائه راهنمایی های شخصی به آنها همیشه در کنارشان حضور دارد و در موقعیت های مختلف راهنمایی های لازم را به آنها ارائه می دهند. هدف آنها، کوچینگ توسعه فردی کارکنان است که به توسعه استراتژی هایی برای بهبود عملکرد و کنترل رشد حرفه ای شان می انجامد.
مثلا اگر مدیر بتواند به ارتباطات سازمانی بین کارمند بخش خدمات مشتری و مشتری گوش دهد، می تواند بازخورد فوری در مورد اینکه کدام عملکرد کارمند خوب بوده، کدامیک خوب نبوده و چرا نظرات خود را ارائه دهد.
سپس کارمند و مدی می توانند در مورد تعامل بهتر فکر کنند و هر گونه مانعی را که ممکن است در پشت صحنه وجود داشته باشد، کشف کنند. مدیر می تواند پیشنهاداتی ارائه دهد و کارمند را تشویق کند تا راه هایی را برای ایجاد ارتباطات بیشتر با مشتری ارائه دهد.
کوچینگ عملکرد کارکنان برای بهبود عملکرد آنها باید بخشی جدایی ناپذیر از استراتژی مدیریت استعداد در هر سازمانی باشد و این مسئولیت را بر عهده منابع انسانی می گذارد که آن را در بین مدیران و کارکنان ارتقا دهد. این راهکار می تواند به میزان زیادی بر تعامل و بهره وری کارکنان تأثیر بگذارد و منجر به بهبود عملکرد کلی کسب و کار شود.
به عنوان مثال، مربیگری عملکرد در مسابقات فرمول 1 رایج است. اگر لحظاتی قبل از شروع مسابقه را تماشا کنید، احتمالاً لوئیس همیلتون یا مکس ورشتاپن را خواهید دید که با شخصی که نقش او به عنوان “مربی عملکرد” روی صفحه نمایش داده می شود، قدم می زنند. کسب و کارها همچنین شروع به اتخاذ کوچینگ توسعه سازمانی در سناریوهای متعدد کرده اند.
در اینجا سه مثال از نحوه عملکرد مربیگری در عمل آورده شده است:
این نوع کوچینگ برای مدیران ارشد طراحی می شود تا از توسعه مهارت های مدیریتی آنها حمایت کند. این نوع کوچینگ معمولاً توسط یک مربی اختصاصی انجام می شود و یک کوچ به صورت انفرادی با یک مدیر اجرایی جلساتی را برگزار می کند و در محیطی محرمانه و قابل اعتماد به مدیران کمک می کند تا شایستگی ها و نقاط قوت خود را درک کنند.
سپس این دو با یکدیگر همکاری می کنند تا عوامل موثر در بهبود عملکردشان را شناسایی کنند و اهداف و مراحل عملی را برای دستیابی به رشد تعیین کنند. رسیدن به نتیجه مطلوب، مستلزم به چالش کشیدن فرآیندهای فکری مدیر است تا بتواند رویکردهای ارتباطات سازمانی و حل مسئله جدید را به درستی به کار بگیرد.
هدف کوچینگ عملکرد برای نمایندگان فروش، افزایش اثربخشی فروش و دستیابی به اهداف بلندپروازانه است. جلسات کوچینگ شامل کارمند فروش و مدیرش می شود تا عواملی که موثر بوده یا موفقیت آمیز نبوده و همچنین دلایل بوجود آمدن هر دو را درک کنند. با این بینش، مدیر و کارمند می توانند برنامه خاصی برای تغییرات رفتاری ارائه دهند که به آنها کمک می کند تا میزان فروش خود را افزایش دهند.
کوچینگ عملکرد کارکنان می تواند به صورت تیمی انجام شود و بر آموزش تیم ها برای همکاری موثر تمرکز کند. این جلسات بر تقویت مهارت های ارتباطات سازمانی، کاهش تعارض و بهبود روابط کاری تاکید می کنند. که ممکن است شامل سناریوهایی باشد که در آن اعضای تیم باید برای دستیابی به اهداف خود و عبور از چالش ها همکاری کنند.
رویکرد مشتری محور: کوچینگ سازمانی روی نیازها، اهداف و انتظارات مدیران و کارمندان متمرکز است. مربیان به طور فعال گوش می دهند، سوالات قدرتمندی می پرسند و محیطی امن و بدون قضاوت را برای مشتری ایجاد می کنند تا افکار و احساسات خود را کشف کند.
محرمانه بودن: اصول کوچینگ کسب و کار بر پایه اعتماد و محرمانگی بنا شده است. مربیان به حریم خصوصی مشتریان خود احترام می گذارند و هر گونه اطلاعاتی که در طول جلسات مربیگری به اشتراک گذاشته می شود را محرمانه نگه می دارند. در این شرایط، مدیران و کارکنان می توانند راحت و صادق باشند و بدانند که مکالمات آنها محرمانه خواهد ماند.
رویکرد غیر مستقیم: مربیان کسب و کار مشاوره یا راه حل مستقیمی را به مشتریان خود ارائه نمی دهند. در عوض، آنها از یک رویکرد غیرمستقیم استفاده می کنند تا مدیران و کارمندان را برای کشف راه حل ها و استراتژی های درست راهنمایی می کنند. کوچینگ عملکرد مهارت هایی را به فرد آموزش می دهد تا بتواند بهترین راه حل ها را برای خود بیابد.
پاسخگویی: کوچینگ عملکرد بر مسئولیت پذیری تاکید دارد. کوچ ها به مشتریان کمک می کنند تا اهداف مشخصی را تعیین کنند و خودشان را برای انجام اقداماتی در جهت دستیابی به آن اهداف مسئول بدانند. آنها پشتیبانی مداوم، تشویق و بازخورد ارائه می کنند تا اطمینان حاصل شود که مشتریان در مسیر پیشرفت باقی می مانند و رشد می کنند.
جمع بندی
کوچینگ عملکرد کارکنان بسیار فراتر از بهبود رفتار یک کارمند ناکارآمد است. از مهارت های کوچ می توان به عنوان ابزاری برای ارائه پشتیبانی مداوم و شخصی استفاده کرد که می تواند به مدیران و کارنندان کمک کند تا استعدادهای بالقوه موجود در خود را شناسایی کرده و در عمل به کار بگیرند.
اگر می خواهید به کارمندان آموزش دهید تا در جهت رشد و توسعه فردی خود پیش برونر و عملکرد بهتری داشته باشند، در جلسات کوچینگ عملکرد دکتر پرستو اسلامی کوچ شرکت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید