کوچینگ تیمی

کوچینگ تیمی چیست و چه تاثیری بر توسعه سازمانی دارد؟

مزایای کوچینگ تیمی برای هر سازمان و شرکتی با توجه به نیازهای آنها متفاوت است. مهمترین مزایایی که استخدام یک کوچ حرفه ای می تواند برای سازمان ها، مدیران و اعضای تیم داشته باشد شامل افزایش ایمنی روانی، افزایش اعتماد به نفس و روحیه تیمی و بهبود ارتباطات سازمانی است.

از آنجایی که نیاز به کوچینگ توسعه سازمانی در هر مجموعه کاری بسیار متفاوت است و به نحوه عملکرد کنونی یک تیم بستگی دارد، مزایای مربیگری گروهی ممکن است براساس نیازهای هر سازمان تعیین شود. با در نظر گرفتن این موضوع، در این مقاله فقط به برخی از مزایای مهم کوچینگ تیمی از زبان دکتر پرستو اسلامی کوچ می پردازیم.

کوچینگ تیمی چیست؟

قبل از اینکه به مزایای کوچینگ سازمانی برای اعضا و کارکنانی که به صورت گروهی کار می کنند، بپردازیم ، بیایید ببینیم کوچینگ چیست و چرا برای سازمان ها مهم است.

طبق تعریف انجمن بین المللی کوچینگ، تیم کوچینگ عبارت است از:

” همفکری با گروهی از کارمندان در یک فرآیند تفکر برانگیز و خلاقانه که به آنها الهام می بخشد تا پتانسیل شخصی و حرفه ای خود را به حداکثر برسانند . کوچینگ تیمی، همان مربیگری یک تیم است. تیم کارکنان مانند یک تیم ورزشی به عنوان یک واحد مستقل نیاز به مربی دارد تا مسیر موفقیت را به درستی طی کند. اعضای یک تیم چه با یکدیگر کار کنند و چه مستقل از هم باید روی وظایف و اهداف تعیین شده برای پروژه‌ها متمرکز باشند تا به نتیجه برسند. وظیفه کوچ حرفه ای، ایجاد و حفظ این تمرکز است.”

دکتر پرستو اسلامی کوچ اضافه می کند که کوچینگ تیمی با مدیریت یک تیم یا کوچینگ فردی در یک محیط گروهی، متفاوت است. در روش کوچینگ فردی، کوچ با هدایت هر یک از اعضای گروه موجب برقراری تعامل بین آن فرد با سایر اعضای تیم شده و به انها کمک می کند تا پیشرفت کنند. در عوض، کوچینگ تیمی، فرایندی است که شامل کل اعضای تیم می شود.

مربیان حرفه ای دیگری که سابقه طولانی در کوچینگ توسعه سازمانی دارند مانند Hackman & Wageman، معتقدند ” کوچینگ تیمی تعامل مستقیم با یک تیم است که به اعضا کمک می کند تا از منابع جمعی خود برای انجام کار تیمی به طور هماهنگ و مناسب استفاده کنند . ”

دیوید کلاترباک یکی از بهترین بیزینس کوچ ها، مربیگیری گروهی را اینگونه تعریف می‌کند: «کمک به بهبود تیم و فرآیندهایی که از طریق عملکرد و گفتگو به دست می‌آید .» و هاوکینز و اسمیت نیز که از دیگر کوچ های حرفه ای هستند، Team Coaching را اینگونه توصیف می‌کنند : «فرایندی که یک تیم را قادر می‌سازد تا فراتر از توانایی های هر یک از اعضای خود عمل کند و با تمرکز به سمت مأموریت و اهدافی که دارد قدم بردارد و  ارتباطات سازمانی داخلی و خارجی بهتری برقرار کند» .

مزایای کوچینگ تیمی

برخی از مزایای تیم کوچینگ عبارتند از:

  • افزایش اعتماد بین اعضای تیم در محل کار
  • حفظ کارکنان
  • افزایش بهره وری
  • رضایت بیشتر کارکنان
  • برقراری ارتباطات اجتماعی پایدار
  • ایجاد تعهد شغلی

کوچینگ تیمی همچنین می تواند به مدیران کمک کند تا هر گونه مشکلی را در تیم شناسایی کنند و برای حل آنها راهنمایی بگیرند.

علاوه بر این مزایا، بسیاری از سازمان ها با کوچینگ توسعه سازمانی، پیشرفت های زیر را تجربه خواهند کرد:

واقع گرایی در توسعه

همانطور که مربی به طور مستقیم روند پویایی، تحول فرهنگی و بهبود ارتباطات سازمانی را مشاهده می کند، می تواند به اعضای تیم نشان دهد که چگونه همکاری و هماهنگی آنها در سازمان به عملکرد بهتر سازمان در خارج از آن کمک می کند. تحول در تیم می‌تواند زمانی احساس شود که کوچینگ تیمی موجب تغییراتی در رفتار سازمانی می شود معمولاً بر فرهنگ سازمان تأثیر می‌گذارد .

افزایش رفاه

رفاه کارمندان یکی از مزایای ارزشمند کوچینگ توسعه سازمانی است زیرا اعضای تیم از در دسترس بودن، تعهد و مشارکت هر یک از اعضا اطمینان حاصل می کنند. کوچ به عنوان یک ناظر عمل می کند تا توجه تیم را به ارتقای رفاه آنها با بهبود کار تیمی جلب کند.

مسئولیت پذیری در کار به روشی غیر قضاوتی و حمایتی

از آنجایی که کوچ با ایجاد چالش هایی، اعضای تیم را در رسیدن به نتایج خاص هدایت می کند، مزیت مهم دیگر کوچینگ تیمی شامل مسئولیت‌پذیری بیشتر کارکنان در انجام کارها و وظایف محوله شان است. دانستن اینکه گفتگو در مورد رفتار و نتایج بدست آمده در یک فضای امن انجام می شود، تیم را تشویق می کند تا تعهدات و اقداماتی را انجام دهد که نتایج بهتری را برای کل سازمان به همراه دارد.

افزایش روحیه تیمی

کوچینگ تیمی اعتماد به نفس اعضای تیم را ارتقا می دهد زیرا آنها تا با دانستن اینکه بقیه اعضای تیم در هر شرایطی از آنها حمایت می کنند، به انجام وظایف شان می پردازند. کوچ نیز در تمرکز روی هدف، انجام درست وظایف و استفاده صحیح از منابع به تیم کمک می کند تا عملکرد آنها را بهبود ببخشد.

یادگیری تیمی

یادگیری تیمی و مدیریت دانش، بازتاب مربیگیری گروهی در توسعه سازمان است. عادت به یادگیری در تیم باعث انتقال دانش می شود، به ویژه در سازمان هایی که از قبل مستندسازی های کافی انجام گرفته تا منابع مناسب برای یادگیری در دسترس تیم باشد. مربی، اعضا را قادر می سازد تا به طور کامل به نقاط قوت خود پی ببرند و در عین حال نقاط ضعف خود را در کنار نقاط قوت دیگر اعضای تیم مدیریت کنند. به این ترتیب، شرایطی در تیم ایجاد می شود که همه اعضا در مسی درست به سمت هدف پیش می روند.

جمع بندی

کوچینگ تیمی به طور منحصربه‌فردی روی حمایت از تیم‌ها در تلاش برای دستیابی به اهداف گروهی با کارایی بیشتر تمرکز دارد و کوچ حرفه ای به اعضای سازمان ها کمک می کند عملکرد تیمی بهتری داشته باشند. کوچ در کل دوره همراه تیم می ماند تا تحول ایجاد کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.