آیا می دانستید که ارتباطات اجتماعی و روابط شما بر سلامت روانی و جسمی تان تأثیر می گذارد. تحقیقات مرتبط با علوم ارتباطات اجتماعی نشاندهنده رابطه بسیار قدرتمندی بین سلامت روان با روابط بین فردی است.
اثراتی که روابط اجتماعی مثبت روی سلامت ما می گذارند شامل کاهش اضطراب و افسردگی، عزت نفس بالاتر، همدلی بیشتر و اعتماد و همکاری بیشتر با اطرافیان است. روابط قوی و سالم همچنین می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود برخی از بیماری و حتی طولانی تر شدن عمر شما کمک کند.
برای اینکه بهتر تاثیر ارتباطات اجتماعی را بر سلامت خود درک کنید بیایید ببینیم بدون داشتن روابط سالم چه اتفاقی در بدن شما می افتد.
تنهایی می تواند پیامدهای منفی قابل توجهی برای سلامتی شما داشته باشد. تنهایی می تواند منجر به اختلال در الگوی خواب، افزایش فشار خون و افزایش کورتیزول (هورمون استرس) شود. این عوامل می توانند بر سیستم ایمنی بدن شما تأثیر بگذارند و احساس رضایت کلی شما را از زندگی کاهش دهند. تنهایی همچنین یک عامل خطر برای رفتارهای ضد اجتماعی، افسردگی و خودکشی است.
علوم ارتباطات اجتماعی بیان می کند که افراد مسن بیشتر از جوانان آسیب پذیر هستند. زیرا تحرک آنها کاهش می یابد و کمتر در محیط خارجی با سایر افراد همکلام می شوند.
جوانان معمولا دارای ارتباطات اجتماعی بیشتری در سازمان ها، شرکت یا یا محل کارشان هستند، درحالیکه افراد مسن چنین شرایطی را ندارند.
مطالعات مربوط به علوم ارتباطات اجتماعی نشان می دهد، افراد مسنی که روابط قوی دارند، می توانند:
با اینحال، افراد جوانتر (نوجوانان و حتی زیر 20 سال) نیز در صورت انزوا در معرض خطر هستند. فقدان ارتباطات اجتماعی می تواند با افزایش خطر چاقی، التهاب و فشار خون بالا بر سلامت جسمی یک جوان تأثیر مستقیم داشته باشد.
این 3 مشکل می تواند منجر به بیماری های جدیتری در طولانی مدت شود، از جمله:
بیماری قلبی،
سکته مغزی
و سرطان
مزایای داشتن روابط اجتماعی سالم، تنها کاهش عوامل موثر در سلامتی جسمانی بدن نیست. بلکه روی رفتارهای فردی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، مصرف بیش از حد مواد غذایی و عدم فعالیت بدنی نیز تاثیر می گذارد.
به طور کلی می توان گفت مهمترین مزیت روابط اجتماعی سالم، فعال تر بودن و شادتر بودن است که زندگی سالم تر را تضمین می کند.
روابط اجتماعی نه تنها بر سلامت شخصی شما تأثیر می گذارد، بلکه به جامعه تر نیز گسترش می یابد.
افرادی که زمان بیشتری را با یکدیگر می گذرانند، جوامعی شاد و سازنده ایجاد می کنند.
برقراری روابط اجتماعی سالم، چندان مشکل نیست. به عنوان مثال، می توانید سعی کیسد با اطرافیان تان مثل همسایگان یا همکاران وقت بگذرانید و هر روز با آنها صحبت کنید. این روابط سالم به شما احساس خوبی می دهند.
در کل، 3 نوع ارتباطات اجتماعی وجود دارد که می توانید با مردم داشته باشید:
ارتباطات صمیمی – با افرادی که شما را دوست دارند و به شما اهمیت می دهند، مانند خانواده و دوستان
ارتباطات کاری – با افرادی که مرتباً سرکار می بینید و با آنها فعالیت های مشترک انجام می دهید، مانند همکاران
ارتباطات گروهی – با افرادی که با شما عضو یک گروه هستند، مانند افرادی که طرفدار تیم محبوب شما هستند، یا افرادی که اعتقادات یکسانی با شما دارند.
اگر می خواهید بدانید واقعا دارای روابط اجتماعی سالم استید یا خیر، از خودتان بپرسید: آیا در تمام این 3 زمینه روابط معنی دار و طولانی مدت دارید؟
اگر پاسخ تان منفی است باید به فکر برقراری ارتباط با افراد جدید باشید.
راه های زیادی برای برقراری ارتباطات اجتماعی با افراد جدید وجود دارد.
یکی از راههای تقویت ارتباطات اجتماعی این است که با افرادی که از قبل میشناسید، مانند همکاران، خانواده، دوستان مدرسه یا همسایگان ارتباط برقرار کنید. با کسی تماس بگیرید، یا به او ایمیل بزنید یا در شبکه های اجتماعی پیامی ارسال کنید و به او بگویید که دوست دارید بیشتر با هم در تماس باشید.
دورهمی هایی برای نوشیدن یک فنجان چای یا گوش دادن به موسیقی یا شطرنج بازی کردن، ترتیب دهید. به علایق مشترک خود فکر کنید. فیس بوک و سایر رسانه های اجتماعی نیز راه های بسیار خوبی برای حفظ روابط هستند.
با برخی از افرادی که هر روز می بینید، مانند افرادی که هر روز صبح در اتوبوس با شما هم مسیر هستند، افرادی که در باشگاه ورزشی یا پارک هستند، یا فروشندگان سوپر مارکت محل تان، گفتگو کنید.
ایده های دیگر مثل ثبت نام در یک ورزشی تیمی یا یک تور گردشی یا کارهای داوطلبانه نیز می تواند نقطه شروع خوبی برای آشنایی با افراد جدید باشد. برای اطلاع از گروه ها یا برنامه های محلی با شورای محلی خود تماس بگیرید،
جمع بندی
هدف از داشتن ارتباطات اجتماعی سالم این است که زمان، تجربیات و خاطرات خود را با مردم به اشتراک بگذارید و همچنین به آنها گوش دهید. به تدریج، گروهی از افراد را در زندگی خود خواهید داشت که به شما اهمیت می دهند و شما نیز به آنها اهمیت می دهید. با این کار، سلامت روحی و جسمی خود را بهبود می بخشید.
روش های مختلفی برای برقراری روابط سالم وجود دارد. اما همه روش ها برای همه کارساز نیست. بنابراین، شما باید رویکردهای متفاوتی را امتحان کنید تا ببینید کدامیک برای شما بهتر نتیجه می دهد. اگر اولین راهی که امتحان کردید جواب نداد، راه دیگری را امتحان کنید.
شرکت در دوره هایی مثل کوچینگ فردی نیز راهکار مفید دیگری است که علاوه بر اینکه به شما امکان می دهد با افراد جدیدی آشنا شوید، به شما آموزش های مفیدی برای بهبود روابط تان می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید