ارتباطات سازمانی

ارتباطات سازمانی چیست؟

ارتباطات سازمانی برای هر کسب و کاری مهم هستند زیرا کمک زیادی به تبادل اطلاعات، ایده ها و طرح ها در داخل و خارج کشور می‌کنند و در نتیجه باعث موفقیت آنها می‌شوند. بهره گیری از تکنیک ها و عناصر  ضروری این ارتباطات به شما کمک می‌کند تا پیام هایتان برای مخاطبان شفاف تر و تاثیرگذار تر کنید. در این مسیر، کارشناسان کوچینگ توسعه سازمانی ما سایت پرستو اسلامی کوچ به شما آموزش می‌دهند تا برای این روابط از چه ترفند هایی استفاده کنید تا ارتباطات کاری صادقانه تری داشته باشید.

اما آموزش های کارشناسان ما در جلسات کوچینگ فقط مربوط به ارتباط با مشتریان نیست، بلکه شامل عملکرد، توانایی ارائه نظر و اشتراک گذاری افکار کارکنان یا همکاران نیز می‌شود. در ادامه این مقاله شمارا با راهنمای جامع ارتباط سازمانی و کوچینگ توسعه سازمانی، انواع و اهمیت آن آشنا می کنیم، پس با ما همراه باشید.

 

اهمیت ارتباطات سازمانی چیست؟

مهم ترین پایه و اساس موفقیت هر کسب و کاری جریان صحیح اطلاعات و تعاملات بین مدیران، کارمندان و مشتریان است. ارتباطات سازمانی به روش های مختلفی انجام می‌شوند، به عنوان مثال این ارتباطات می‌توانند گاهی شفاهی باشند یا کتبی! با اینحال، نتیجه استفاده از هردوی آنها از بین بردن نارضایتی ها و بی اعتمادی است. چرا ارتباطات سازمانی از اهمیت بالایی برخورد دارند؟

  • این ارتباطات به دلیل بهبود عملکرد مدیران و کارکنان باعث ایجاد انگیزه در آنها می‌شوند
  • این ارتباطات در جریان تصمیم گیری های مهم و حیاتی کمک کننده هستند، زیرا دلایل منطقی برای ارزیابی به مدیران آموزش می‌دهند
  • تغییر نگرش یکی دیگر از اهمیت های ارتباط سازمانی است و جلسات آموزشی این ارتباطات به شکل گیری نگرش صحیح در کارمندان کمک می‌کند
  • معاشرت کارکنان و مشتریان با این ارتباطات در مسیر صحیح تری حرکت و باعث ایجاد اعتماد دو سویه می‌شود

با اینحال، اگر در پیروی از دستورات ارائه شده در جلسات آموزشی تنبلی کنید، آینده ی کسب و کار خود را با ارتباطات ناکارآمد تهدید خواهید کرد.

ارتباطات سازمانی شامل چه عناصر و تکنیک هایی می باشند؟

همانطور که قبلتر گفتیم این ارتباطات به عناصر و تکنیک های مختلفی نیاز دارند تا در موفقیت یک کسب و کار کمک کننده باشند.

  • عناصر ارتباطات سازمانی عبارتند از:

فرستنده: شروع کننده ارتباط است که می‌بایست دارای توانایی اجتماعی بالا باشد تا بتواند با هر مشتری و هر سازمان دیگری ارتباط برقرار نماید.

رمز پیام: هر پیامی نیاز به نشانه دارد تا شما به عنوان مدیر یک سازمان بتوانید چه از طریق ارتباط کتبی و چه شفاهی، آنرا برای دیگران بصورت شفاف منتقل کنید.

پیام: پیام سنگ بنای ارتباط سازمانی است، چرا که مفهوم مدنظر شمارا منتقل می‌کند و آینده کسب و کارتان به آن بستگی دارد.

بازخورد: با ارسال پیام از طریق ابزار مدنظر خود به افراد مختلف، چند روزی را باید منتظر بازخورد گیرنده پیام باشید تا بعد از پیمودن همین مراحل برای شما جواب ارسال کند و سپس می‌توانید با مشاهده پاسخ او راجب ارتباط سازمانی خود تصمیم بگیرید.

  • تکنیک های ارتباط سازمانی عبارتند از:

ملاقات گروهی: گاهی برای ارتباط سازمانی می‌توانید بصورت حضوری و در ملاقات های گروهی افکار و ایده های خود را منتقل کنید. این تکنیک خیلی موثر است، زیرا شما می توانید نظرات دیگر افراد را راحت تر تحلیل کنید و حتی می‌توانید در صورت مواجه شدن با مخالفتی آنرا بیان کنید.

ارتباط سازمانی آنلاین: به دلیل پیشرفت دنیای امروز و دورکاری شدن برخی از کسب و کار ها، گاهی نمی‌توان به صورت حضوری قرار ملاقات تعیین کرد. بنابراین ابزار های آنلاین به شما کمک می‌کنند تا با مشتریان و سازمان های دیگر ارتباط برقرار نمایید.

نظرات سایرین، همکاران و مشتریان: کسب و کاری می‌تواند به موفقیت برسد که یک مدیر آینده نگر داشته باشد. اما چطور؟ یک مدیر با فکر بستر راحتی برای کارمندان و مشتریانش به وجود می‌آورد تا آنها هم بتوانند نظرات خود را در میان بگذارند و به بهبود عملکرد سازمان کمک کنند.

 

در مورد انواع ارتباطات سازمانی چه می‌دانید؟

ارتباطات سازمانی به چهار دسته، ارتباط رسمی و غیر رسمی، ارتباط شفاهی و کتبی، ارتباط درون سازمانی و برون سازمانی و ارتباط جهت دار تقسیم می‌شوند که در ادامه درمورد آنها توضیح خواهیم داد.

ارتباطات رسمی و غیر رسمی

یکی از رایج ترین و ساده ترین نوع ارتباط سازمانی، ارتباطات رسمی و غیر رسمی است. ارتباط رسمی یعنی ارتباطی که در بیانیه های رسمی مطبوعات کاربرد دارد. ارتباط رسمی معمولا یک الگوی ثابت دارد و کلید اصلی آن حرفه ای بودن در چگونگی استفاده از کلمات است. شما می‌توانید از ارتباط رسمی در اعلامیه های مطبوعات و ایمیل های سازمانی استفاده کنید.

ارتباط غیر رسمی، اما بیشتر در جلسات گروهی، برنامه های آنلاین استفاده می‌شود. بیشتر مدیران از این روش برای ارتباط سازمانی استفاده می‌کنند، زیرا رایج تر است.

ارتباطات شفاهی و کتبی

هر دو ارتباطات شفاهی و کتبی نقش زیادی در دست یابی به موفقیت دارند و در مسیر ارتباطات به طور مساوی تاثیر زیادی می‌گذارند. ارتباطات شفاهی، روشی برای ارتباط رو در رو هستند و عناصر اصلی آنها زبان بدن و تماس چشمی است که در ایجاد اعتماد بین مدیران، کارکنان و مشتریان تاثیر بسیاری می‌گذارند.

در طرف دیگر، ارتباطات کتبی برای اداره یک کسب و کار از طریق ایمیل و شبکه های اجتماعی استفاده می‌شوند. ارتباطات کتبی مزایای زیادی از جمله ساده تر و سریع تر بودن، هستند و می‌توانند با توجه به اهمیت هر کسب و کاری رسمی و غیر رسمی نوشته شوند.

ارتباطات درون سازمانی و برون سازمانی

ارتباط درون سازمانی یعنی تعامل صحیح داشتن با دیگر سازمان ها تا پیوند های همکاری به وجود آیند. ارتباط برون سازمانی همانطور که نامش مشخص است یعنی ارتباط سازمان با سازمان های خارجی. ارتباط برون سازمانی چالش بر انگیز تر است ولی می‌تواند پرونده کسب و کار شمارا قوی تر نماید.

ارتباطات جهت دار

ارتباط جهت دار، ارتباطی است که بسته به موقعیت افراد ( مدیران، کارکنان یا مشتریان) متفاوت است. این ارتباط دید بهتری برای کسب و کار ها به وجود می‌آورد تا بتوانند تصمیم گیری اصولی تری راجب آینده کسب و کارشان بگیرند.

 

جمع بندی

کوچینگ توسعه سازمانی تاثیر موثری در افزایش ارتباطات سازمانی کسب و کار ها دارد. زیرا همانطور که قبلتر گفتیم، در مدت زمان کمی کمک می‌کند تا با دیگر سازمان ها همکاری موفق آمیزی را شروع و پروژه های بیشتری دریافت کنید.

اگر به دنبال یک کارشناس کوچ حرفه ای هستید و می‌خواهید هر چهار توانایی خود یعنی دیداری، حرکتی، نوشتاری و شنیداری را در مدت زمان کمی قدرتمند کنید، می‌توانید با دکتر پرستو اسلامی کوچ تماس بگیرید.

یک پاسخ به “ارتباطات سازمانی چیست؟”

  1. […] مدیریت طبق تعریف ارتباطات سازمانی زمانی اتفاق می‌افتد که […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.